2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Fegyverrel akart drogot szerezni két kamasz Budakalászon

A két fiatal elhatározta, hogy ingyen szereznek drogot egy dílertől. Ehhez találkozót beszéltek meg vele Budakalászon, ahová egy légpisztollyal felszerelkezve érkeztek, majd megfenyegették vele a dílert.

A két fiatal elhatározta, hogy ingyen szereznek drogot. Ezért felvették a kapcsolatot dílerrel, akivel személyes találkozót beszéltek meg Budakalászon 2023 augusztus 10-re.

Magukkal vittek egy légpisztolyt is, hogy megfenyegessék vele a dílert, ugyanis abban reménykedtek, hogy ezáltal hozzájutnak az ingyen drogokhoz. A helyszínen a díler már várta őket egy társával együtt. Miután elővettek egy zacskót, benne 40 darab extasy tablettával, az egyik fiatal felhúzta a pólóját, hogy láthatóvá tegye a nála lévő fegyvert, majd felszólította a dílert, hogy pakoljon ki mindent, ami nála van. Ekkor egy kutyasétáltató megzavarta őket, ezért a dílerek inkább elsétáltak.

Amikor már a kutyasétáltató ember távolabb ment, a két kamasz ismét követni kezdte a dílert, miközben fegyvert mutattak neki. Ám ekkor újra felbukkant a kutyasétáltató, ezért kénytelenek voltak szétszéledni.

A díler és társa egészen a közeli benzinkút melletti buszmegállóig menekült, amikor a két fiatal ismét utolérte őket.

Egyikük azzal állt elő, hogy ha nem adnak nekik drogot ingyen, rájuk hívják a rendőröket. Mivel a fenyegetés eredménytelennek bizonyult, az egyik fiú valóban rendőrt hívott
azzal, hogy két férfit tartanak vissza, akiknél drogok vannak.

Ezután közölte, hogy ha kidobják a kukába a drogot, a rendőrökkel közli majd, hogy téves volt a riasztás. Mivel a díler ezt nem tette meg, és fel akart szállni egy buszra, az egyik fiatal fogva tartotta, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség mindkét elkövető ellen fegyveres rablás kísérlete és kábítószer birtoklás kísérlete miatt emelt vádat.

A díler és társa ellen külön eljárást indítottak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató