2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban

Lopás gyanúja miatt letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban május 2-án. A Dél-Korában állomásozó Gordon Black önként lépett Oroszország területére, jelenleg egy vlagyivosztoki fogdában várja, hogy elkezdődjön a büntetőpere.

A főtörzsőrmester letartóztatásáról az orosz hatóságok értesítették az amerikai külügyminisztériumot, ami felvette a kapcsolatot a katona családjával, és azonnali konzuli támogatást ígért Blacknek. Az ügy diplomáciai kényessége miatt bővebb információkat nem közölt a minisztérium.


Az Egyesült Államok korábban többször is figyelmeztette állampolgárait, hogy ne lépjenek Oroszország területére. Az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője, John Kirby februárban arról beszélt, hogy az amerikai útlevéllel rendelkezők veszélyben vannak Oroszországban.

Az elmúlt időszakból nem ez az első eset, hogy amerikaiakat tartóztatnak le Oroszországban. Evan Gershkovichot, a Wall Street Journal újságíróját tavaly március 29-én vették őrizetbe, amikor riportútra indult Jekatyerinburg városába. Az amerikai újságírót kémkedéssel vádolták meg, jelenleg is börtönben van.

 

(CNN)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató