2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Már 2019-ben is külföldről pénzelték Kamu Geri főpolgármesteri kampányát

A szerkesztőségünkhöz kiszivárogtatott nagy mennyiségű dokumentumhalmaz első áttekintése alapján is látható, hogy már Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát is külföldről finanszírozták - írja a Magyar Nemzet.

Az akkori működési struktúra kísértetiesen hasonlít a 99 Mozgaloméhoz, amely a 2021-es baloldali előválasztáson Karácsony miniszterelnök-jelöltségért folytatott kampányához szerzett „mikroadomány-gyűjtéssel” félmilliárd forintot, döntően euróban és angol fontban. A következő napokban további érdekes információk, belső levelezések bemutatásával tárják a nyilvánosság elé a baloldal belső működését.

Javában zajlik annak az információs csomagnak a feldolgozása, amelyet ismeretlen forrás juttatott el Mediaworkshöz Karácsony Gergelyék és a baloldal belső működéséről.

Feltehetően a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből szivárogtathatta ki valaki azt a nagy mennyiségű dokumentumot, belső levelezést és egyéb más adatokat, amelyekből annyi már most látható, hogy 2019-ben a Mindenki Budapestért Egyesületen (Mibu) keresztül, külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát.

A tűpontosan felrajzolható működési modell kísértetiesen hasonlít a 2021-ben Karácsony előválasztási kampányának lebonyolítására alakult 99 Mozgalomnál már megismert struktúrához.

A kiszivárogtatott e-mailekből, feljegyzésekből kiderül, hogyan épül fel és kik a kulcsszereplői annak a struktúrának, amellyel Karácsonyék a külföldről érkező kampányfinanszírozást igyekeztek lepapírozni. Itt is felbukkant Tordai Csaba, a főpolgármester jogi főtanácsadója, aki régi baloldali káder, hiszen a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára volt Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon kormányzása idején.

Az információs csomag egyéb részeiből Karácsony és kollégái ellenzéki taktikázásáról és egyezkedéséről, a baloldali összefogáson belüli helyezkedésükről, a főpolgármester kampányainak külföldi finanszírozásról, és az önkormányzati, illetve az európai parlamenti választásokra való felkészülésükről ismerhetünk meg részleteket.

A szerkesztőségükhöz most eljutott dokumentumokból az is kirajzolódni látszik, hogy a 2019-es főpolgármester-jelölti kampányban milyen támogatást kaphatott Karácsony Gergely a Bajani Gordon-féle DatAdattól. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató