2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Poloska Péternek és Vitézy Dávidnak is nekiment Kamu Geri

A levitézlett főpolgármester felszólította Magyart és Vitézyt, hogy a „lobbistákat” húzzák le listájukról.

Lobbistáknak nincs helye a Fővárosi Közgyűlésben! – írta a Facebookon Karácsony Gergely, miután Magyar Péter és Vitézy Dávid kedden bejelentették, kiket jelöltek budapesti listájára.

„Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit”

– írta a főpolgármester.

Karácsony azt állítja, hogy „Magyar Péter fővárosi listájának második helyén egy olyan cég jogtanácsosa áll, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt”. A főpolgármester posztjában ugyan nem nevezi meg, de Magyar fővárosi listájának második helyén Ordas Eszter áll.

Karácsony azt írja, hogy az a cég, amelyet a jelölt jogtanácsosként segít, „pár hete, éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben”.

Magyar mellett a főpolgármester beleállt Vitézy Dávid listájának egyik politikusába is.

Azt írta, hogy a kihívója listáján szereplő jelölt egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője, „amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül.”

A főpolgármester itt sem írt konkrét nevet, de feltehetően Hutiray Borbála jogászra gondol, aki valóban a GreenGo vezérigazgatója. A GreenGo-ban a Nobilis-családnak van minimális részesedése.

„Persze, legyen politikai verseny, virágozzék minden virág” – írja a főpolgármester, azonban hozzátette: a képviselők Budapest képviseletére esküsznek fel, „a cégérdekeket képviselő lobbistáknak nincs helye a közgyűlésben!

Felszólítom Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy húzzák le fővárosi listájukról a kijáróembereket!” - zárta írását az alkalmatlan srác.

Vitézy Dávid válaszolt is Kamu Gerinek.

Mint bejegyzésében fogalmaz,

"az általad vezetett DK-MSZP listán szerepel az a Horváth Csaba zuglói polgármester, aki jelenleg is gyanúsított két súlyos korrupciós bűncselekményben".

Ezek után azzal kritizálni minket, hogy Budapest első elektromos autómegosztójának sikeres vezetője, a piacon már bizonyított szakember szerepel a listánkon, pontosan annak a pártpolitikai mocsárnak a példája, amitől meg kell szabadítani Budapestet – emelte ki a főpolgármester-jelölt, majd hozzátette, véleménye szerint minden eddiginél szorosabb pórázra kötötték Karácsonyt a közös listával, főpolgármestert pedig a Demokratikus Koalíció most ereklyeként hordozza körbe az országban.

Karácsony Gergelyt, a Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára zsákmányát Salgótarján után ma Tatabányán mutatják be. Minden empátiám a tiéd, nincs annyi unikum, amivel ezt el lehetne viselni. De ha már pont 2024 tavaszán tagozódtál be véglegesen a DK-MSZP szövetségbe, kérlek, viseld méltósággal, ahelyett, hogy engem támadsz – tette hozzá a politikus, majd kiemelte, Fővárosi Közgyűlésben köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított politikusok helyett olyan szakemberekre van szükség, akik már bizonyítottak a maguk területén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató