2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Gyanúsnak találták az egyik momentumos képviselő vagyonnyilatkozatát, vizsgálat indulhat

Vagyonnyilatkozati vizsgálatot kezdeményeznek jobboldali képviselők Molnárka Gáborral, az I. kerület momentumos önkormányzati képviselőjével szemben. Varga Dániel fideszes képviselőjelölt szerint Molnárka negyedmilliárd forinttal nem számolt el.

Varga Dániel, aki a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeként indul az I. kerületben, arról beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy „a Momentum politikusai rendre a korrupció elleni harc élharcosainak és az átláthatóságért küzdő politikusoknak hirdetik magukat, azonban a valóság egészen más képet mutat”.

Kijelentése apropója, hogy az I. kerületben Molnárka Gábor, a Momentum Mozgalom képviselője vagyonnyilatkozatai „nagyon komoly hiányosságokat” mutatnak.

Varga Dániel ismertetése szerint Molnárka Gábor 2019-ben csatlakozott az Átlátszo.hu által meghirdetett korrupcióellenes programhoz, és a honlapon 2020-ban azt hirdette, hogy munkája révén átláthatóbbá vált a Budavári Önkormányzat működése. Molnárka Gábor mindeközben „évek óta hamis vagyonnyilatkozatokat ad le” – mondta.

Varga Dániel kifejtette: a momentumos képviselő száz százalékban tulajdonosa a Gammo Europe Kft.-nek, amelynek tevékenysége „igencsak jövedelmező volt az elmúlt években”.

A cégből 2020 és 2022 között 242 millió forint osztalékot vett ki Molnárka Gábor, de ez a vagyonnyilatkozataiból hiányzik – mondta.

Molnárka Gábor képviselő ezt a negyedmilliárd forintot eltitkolta az I. kerületiek nyilvánossága elől – fogalmazott.

Varga Dániel szerint rengeteg példa van arra, hogy ha a baloldal pozícióhoz jut, „semmit sem tesz a valódi átláthatóság megteremtéséért”. Az I. kerületi önkormányzat életében példátlan az az eset, hogy egy képviselő több száz millió forintot titkoljon el a nyilvánosság elől – mondta.

Szerinte V. Naszályi Márta (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik–Várunk Egyesület) polgármestersége alatt „egy nagyon komoly korrupciós működés alakult ki”, és e gyakorlat alól nem képeznek kivételt a képviselői sem.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató