2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Ilyen a német liberális "demokrácia" - 6000 eurós büntetést kapott az AfD politikusa

Marie-Thérèse Kaiser, az AFD jelöltje 6000 eurós pénzbírságot kapott gyűlöletkeltés miatt, amiért megemlítette az afgán gyanúsítottak túlreprezentáltságát szexuális bűncselekményekben.

Ez a szólásszabadság veresége - írja az Fdesouche. 

A fiatal AfD-s politikus 2021-es Facebook-bejegyzése vezetett a "gyűlöletkeltés" abszurd vádjához és első fokú elítéléséhez. Az ítéletet ma másodfokon helybenhagyták - a gondolatbíráskodás hírhedt gumiparagrafusát ismét a kellemetlen kritikusokkal szemben alkalmazták.

A 2021-es választási kampány idején az alsó-szászországi politikus, Marie-Thérèse Kaiser a Facebookon fejtette ki véleményét a tömeges bevándorlásról, amely a mai napig minden vitát ural az országban.

A szexuális bűncselekményekkel gyanúsított afgánok aránytalan arányáról szóló megjegyzése arra késztette a liberális házmestereket, hogy a szándékosan homályosan megfogalmazott, faji gyűlöletre való felbujtásról szóló törvény 130. paragrafusa alapján feljelentést tegyenek.

A bíró hétfőn megerősítette, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlása és az ellenőrizhető tényekre való hivatkozás büntetendő ma Németországban - írja a lap.

Három évvel a poszt után, számtalan "elszigetelt esettel" és riasztó bűnügyi statisztikákkal később az ítélet még mindig "gyűlöletkeltés", ami büntetőjogi bejegyzéssel és 6000 eurós pénzbírsággal jár.

Szégyenletes eredmény minden független igazságszolgáltatás számára, amelynek feladata a saját állampolgárai közötti viták rendezése kellene, hogy legyen. Ehelyett egy olyan függőséget okozó migrációs politika paravánjaként szolgál, amely nem tűri a folyamatban lévő pótlólagos migráció kritikáját. Marie-Thérèse Kaiser és sok más nő számára, akik nem akarják csendben elfogadni a migráns bűnözők által okozott veszélyeztetettséget, ez végzetes jel.

De Kaiser nem adja fel. Meg akarja támadni a verdeni kerületi bíróság ítéletét vagy akár az Alkotmánybíróságig is eljutni, ha szükséges.

A 2021-es hozzászólásommal olyan vitát indítottam el, amelyre sürgősen szükség volt, és amelyre még mindig szükség van, amint azt a közzétett rendőrségi bűnözési statisztikák is mutatják - modta az elítélt nő.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató