2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Sokkoló statisztika: Németország elsüllyed a migránsbűnözésben

Az erőszakos bűncselekmények masszívan, 18%-kal nőttek Németországban 2023-ban. A 15%-nyi migráns követi el az erőszakos bűncselekmények 41%-át - írja cikkében a bennfentes.net.

- Évről-évre exponenciálisan növekszik a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma Németországban
- Miközben a 85 milliós ország 15%-át teszik ki "a külföldiek", addig az erőszakos bűncselekmények 41 százalékáért, vagyis majdnem a feléért felelősek
- Különösen a legaljasabb késes támadások és a nők ellen elkövetett csoportos erőszak, az ún. "gang-rape" szabadult el
- Nemrégiben az AfD egyik fiatal politikusnőjét 6000 euróra büntették, mert ki merte írni az X-re a hivatalos statisztikák alapján, hogy a németországi csoportos erőszaktevők javarészt afgán migránsok
- A hölgyet 100 napos fizetésre kötelezték
- Azért tettek így, mert Németországban a 90 napon túli büntetések azt jelentik, hogy az illető örökre büntetett előéletű marad
- A fennséges demokrácia és jogállam hazájában már a nyilvánvalót sem szabad közölni és kimondani
- A német kormány válasza az elszabadult migránsűnözésre az, hogy minél gyorsabban útlevelet biztosítanak a migránsoknak, így a bűnügyi statisztikákban ők is "németekké válnak"

A német belügyminisztérium szerint a külföldi gyanúsítottak száma tavaly mintegy 923 ezerre emelkedett, ami országosan 18 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt.

A még megdöbbentőbb szám azonban az erőszakos bűncselekményekhez köthető, amelyek 2023-ban újabb rekordszintre emelkedtek. A belügyminisztérium adataiból kiderül, hogy a bűncselekmények 41 százalékát külföldiek követték el, az országban 2023-ban 2,246 millió embert gyanúsítottak bűncselekmény elkövetésével, ami 7,3 százalékkal több, mint 2022-ben. Összességében a külföldiek csak a lakosság 15 százalékát teszik ki.

Ez közel 18 százalékos növekedésnek felel meg - írja a Die Welt a szövetségi belügyminisztérium 2023-ra vonatkozó bűnügyi statisztikájára hivatkozva.

A tendencia egyre romlik, 2022-ben is emelkedtek a csoportos nemi erőszakok számai az egy évvel korábbihoz képest.

"Teljesen elvesztette a kapcsolatot a polgárokkal"

A megdöbbentő számok villámcsapásként érték Németországot. A német rendőrszakszervezet vezetője, Rainer Wendt a külföldi bűnözés drasztikus növekedésének nyilvánosságra kerülése után Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminisztert bírálta.

"A szövetségi belügyminiszter egyre inkább olyan, mint 'Nancy Csodaországban', amikor döbbenten tapasztalja, hogy Németországban egyre több az erőszakos cselekmény"

- mondta Wendt a Bildnek. Úgy vélte, hogy csak akkor lepődne meg valaki ezen az eredményen, "ha teljesen elvesztette volna a kapcsolatot a polgárokkal."

Nancy Faeser a maga részéről a "szélsőjobboldali szélsőségeket" nevezte meg az országot fenyegető legnagyobb veszélynek, miközben hagyta, hogy hivatali ideje alatt robbanásszerűen megnövekedjen az erőszakos bűncselekmények és a nemi erőszak, különösen a külföldi bűnözők részéről.

A kormány most külföldi állampolgárok millióinak honosítását tervezi, hogy ne számolják őket a "külföldi" bűncselekmények közé, hanem "németeknek" számolják őket, mivel a német bűnügyi statisztikában mindenki, aki bűncselekményt követ el, "németként" szerepel, függetlenül a migrációs hátterétől, amennyiben német útlevéllel rendelkezik.

Rekordszámú erőszakos bűncselekmény

A kritikusok szeretik azt állítani, hogy a "külföldi bűnözés" nagy része valójában a bevándorlási törvények megsértéséből áll. Ez azonban nem így van. Egyrészt ezek a számok nem tartalmazzák a bevándorlási törvények megsértését, amelyeket korábban szándékosan kiszerkesztettek az adatokból. Ha megvizsgáljuk az adatokat, a külföldiek messze felülreprezentáltak a súlyos bűncselekményekben, különösen az erőszakos bűncselekményekben.

Valójában a németországi erőszakos bűncselekmények felét külföldiek követték el.

A hatóságok 2023-ban mintegy 214 ezer erőszakos bűncselekményt regisztráltak, ami 8,6 százalékos növekedést jelent, és ezen a területen több rekord is megdőlt. Rekordot döntött a veszélyes és súlyos testi sértéssel kapcsolatos esetek száma, amely elérte a 154 000 esetet, ami 6,8 százalékos növekedést jelent. Ugyanakkor a "szándékos egyszerű testi sértés" minden eddiginél magasabbra, 434 000 esetre emelkedett, ami 7,4 százalékos ugrást jelent.

A rablások 17 százalékkal 44 857-re emelkedtek, ami szintén erőszakos bűncselekménynek számít.

A bűnözés más kategóriákban is megugrott. Például a lakásbetörés 77 819 esetre, 18,9 százalékkal, a gépkocsilopás (29 985, 17,5 százalékkal), a bolti lopás (426 096, 23,6 százalékkal) és a zseblopás (109 314, 11 százalékkal).

Összesen mintegy 5,94 millió bűncselekményt regisztráltak 2023-ban.

A kozmetikázott számok nem adnak teljes képet

Ahhoz, hogy igazán megérthetővé váljon a külföldi bűnözés növekedése, azt is meg kell érteni, hogy a "német" gyanúsítottak közül sokan valójában migrációs háttérrel rendelkeznek, és nem német nemzetiségűek. A statisztikák ugyanis minden külföldit, aki német állampolgárságot szerez, egyszerűen "németnek" számítanak. A bűncselekményt elkövető második vagy harmadik generációs migránsok szintén egyszerűen "németként" szerepelnek a bűnügyi statisztikákban.

Ez nem így van például Dániában, ahol a migrációs háttérrel rendelkező gyanúsítottakat migrációs hátterűként szerepeltetik, és ez sokkal egyértelműbb képet ad.

6000 eurós büntetés a nyilvánvaló kimondásáért

Németország: AfD-s fiatal politikust elítélték az afgán migrációval kapcsolatos csoportos nemi erőszak statisztikák közzététele miatt. Az ügy nemzetközi figyelmet keltett és több tízmilliós nézettséget generált az X-en.

Az Alternatíva Németországért (AfD) politikusát, Marie-Thérèse Kaisert elítélték, mert csoportos nemi erőszakra vonatkozó statisztikákat tett közzé arra a hírre reagálva, hogy afgán migránsokat költöztetnének a körzetébe.

A 27 éves politikust hétfőn az alsó-szászországi Verden tartományi bírósága bűnösnek találta "gyűlöletkeltés" miatt a helyi afgán munkavállalók ellen. Hatezer eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, és 100 napon át napi 60 eurót kell fizetnie. Büntetőjogi aktája (büntetett előélete) is lesz.

Az ügy egy 2021. augusztusi bejegyzésre vezethető vissza, amikor a közösségi médiában közzétett egy posztot, amelyben azt írta: "Afganisztáni menekültek: a hamburgi SPD polgármestere a "bürokráciamentes" befogadásért; ez a csoportos nemi erőszak befogadási kultúrája?"

A politikus egy cikket linkelt, amelyből kiderül, hogy az afgánok Németországban különösen magas arányú csoportos nemi erőszakkal jellemezhetőek. Kaiser 2021-ben reagált Hamburg polgármesterére, Peter Tschentscherre (SPD), aki bejelentette, hogy 200 afgán munkavállaló érkezik Hamburgba. Kaiser a statisztikáival tiltakozott ez ellen a döntés ellen, mondván, hogy aggódik a bevándorlás és a "kulturálisan idegen tömegek" által elkövetett nemi erőszak lehetősége miatt.

A hivatalos kormányzati statisztikák szerint a csoportos nemi erőszakoskodások felében a külföldiek képviseltetik magukat. Az afgánok szerepe a súlyos bűncselekményekben, beleértve a nemi erőszakot és a csoportos nemi erőszakot is, a népességükhöz képest elképesztően magas.

Az ügy nemzetközi figyelmet keltett, az ítélet hírére a legnagyobb X-fiókok reagáltak, köztük az X tulajdonosa, Elon Musk is, legalább két posztja több mint 40 millió megtekintést generált.

A németországi szólásszabadság védelme ellenére azonban Heiko Halbfas bíró mégis bűnösnek találta Kaisert, mondván, hogy "aki az emberi méltóságot támadja, nem hivatkozhat a véleménynyilvánítás szabadságára". Kaiser kijelentései a bíró szerint állítólag gyűlöletet szítottak egy nemzetileg meghatározott csoport ellen.

Az AfD Kaiser körül tömörül, Gabrielle Mailbeck, a Schwaben tartományt képviselő AfD-s politikusnő írta: "Megpróbálják elhallgattatni Marie-t. De ezt a nőt nem lehet megszelídíteni. Ő a végsőkig kiáll a hazájáért, bármi történjék is... Úgy tűnik, hogy a hazaszeretetünket büntetik, és többé nem mondhatunk véleményt Németországról. Nem tudtátok, hogy Németországot szeretni és tisztelni tilos? Mert ennek az ítéletnek ez a háttere? Tények."

(bennfentes.net)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató