2024. június 29. - Pál, Péter
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon33°21°

Telex: A Telexet tartják a magyarok az egyik legmegbízhatóbb hírforrásnak

A Telexet tartják a magyarok az egyik legmegbízhatóbb hírforrásnak, derült ki az Oxfordi Egyetemhez tartozó Reuters Institute 47 ország médiahelyzetét vizsgáló idei jelentéséből - írja a szélsőliberális Telex.

Hogy miben bíznak az olvasók, azt a jelentés szerint elsősorban az újságírás színvonala, az újság átláthatósága, elfogulatlansága és a tisztességes médiareprezentáció határozza meg. A vizsgált magyarországi márkák közül utolsó helyen a Blikk, a TV2 és az MTVA végzett, utóbbiról a megkérdezettek fele mondta azt, hogy nem bízik benne - teszik hozzá.

A negyedik és ötödik helyért évek óta az ATV és a 24.hu van versenyben, ezúttal mindkét hírforrásra 41 százalék mondta azt, hogy hitelesnek tartja. A sort szintén holtversenyben az Index és a 444 követi, az Index az utóbbi négy évben három helyet rontott a listán, míg a 444 egy helyet javított, a felmérésben megkérdezettek 38 százaléka mondta azt, hogy megbízik az ott olvasott hírekben - írják a libsik magukról.

A legviccesebbet a végére hagyták a kis "FÜGGETLENEK":

"A jelentés a tavalyi évvel kapcsolatban külön megjegyzi, hogy a Telex a dolgozói tulajdonába került, hogy így biztosítsa hosszú távú függetlenségét a magyar médiapiacon, illetve említést tesznek a kormány által felállított Szuverenitásvédelmi Hivatalról is, amely igen széles, bíróság által nem felülbírálható nyomozati jogosítványokkal rendelkezik majd, és amely a kritikusai szerint alkalmas lehet sajtóorgánumok vagy újságírók megbélyegzésére is."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató