2024. június 29. - Pál, Péter
EUR : 395.15
USD : 369.4
Időjárás ikon33°21°

"Védd meg Európát!" - üzenték az osztrák drukkerek - büntetés lett a vége

Az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) elítélte, hogy a pénteki, Lengyelország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen politikai témájú transzparensek kerültek a lelátóra.



"Az Osztrák Labdarúgó Szövetség nagyon aggódik amiatt, hogy egy ilyen transzparens a szigorú ellenőrzések ellenére bejutott a stadionba. A válogatott és a szövetség egyértelműen kiáll a tolerancia, a sokszínűség és az integráció mellett társadalmunk minden területén" - áll a szövetség szombati közleményében.

A Laola1 nevű honlap beszámolója és az X-en közzétett bejegyzés szerint a berlini Olimpiai Stadionban nem sokkal az Ausztria Lengyelország ellen 3-1-re megnyert mérkőzés vége előtt egy "Védjétek meg Európát" feliratú transzparenst tartottak fel.

Ez a hírhedt szlogenje az Identitárius Mozgalom kampányának, amely ezt a kifejezést használja a migránsok elleni mozgósításra.

Az ÖFB szerint a transzparens nem tartozik a válogatott szervezett szurkolói köréhez.

"Az ÖFB szurkolói képviselői azonnal közbeléptek és dokumentálták az akciót, amely körülbelül két percig tartott nem sokkal a mérkőzés vége előtt. Az érintett személyek kilétének tisztázása jelenleg is folyamatban van. Az ehhez hasonló gyűlölködő üzeneteknek nincs helye a válogatott szurkolói szektorában" - közölte a szövetség.

Korábban már az UEFA-nak azzal akadt gondja, hogy a szerb drukkerek orosz zászlókat vittek be a stadionba, illetve az ukránok egy "adjátok vissza a választásokat" feliratú transzparenssel hívták fel magukra a figyelmet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató