2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Kezdődhet a sikítás! A Fradi bejutott az Európa Liga főtáblájára

[fb_button]

A Ferencváros csütörtök este hazai pályán annak tudatában lépett pályára 18 567 néző előtt a Suduva ellen, ha legyőzi a litván bajnokot, az EL-főtáblájára kerülhet.

A KEZDŐSÍPSZÓ ELŐTT A FERENCVÁROS-SZURKOLÓK A “FELADNI SOHA!” FELIRATTAL ELLÁTOTT MOLINÓVAL ADTÁK KI A JELSZÓT A CSÜTÖRTÖK ESTI TALÁLKOZÓRA.

A mérkőzést hatalmas érdeklődés előzte meg, és bár sokan tartottak attól, hogy a Suduva beáll védekezni, nem így lett. Mi több a találkozó előtt az esélytelenebbnek tartott litván csapat a 11. percben megszerezte a vezetést: Heister és Dvali passzolgatott hátul és a kettejük összjátékába hiba csúszott, hiszen a grúz védő Verbickashoz továbbította a labdát, aki habozás nélkül a bal alsóba lőtt (0-1).

A helyszínen uralkodó feszült légkör hatására a vezető gól hidegzuhanyként érte a Fradit, amely percekig nem találta a fogást az ellenfelén, a vendégek több veszélyes helyzetet kidolgoztak, ám a zöld-fehérek legnagyobb szerencséjére nem született meg a második litván gól.

[caption id="attachment_35244" align="alignnone" width="3840"] Budapest, 2019. augusztus 29.
Varga Roland (b) és Andro Svrljuga (lent) a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én.
MTI/Koszticsák Szilárd[/caption]

A 36. percben Zubkov passzolt Bolihoz, akit a tizenhatos előterében elkaszált a litván kapus, Kardum – a játékvezető sárga lapot mutatott fel neki és a tizenegyespontra mutatott. A kispad mellett hevesen reklamáló Lipcsei Gábort pedig a spori elküldte. A kisebb közjáték után Varga állt labda mögé, aki higgadtan értékesítette a büntetőt (1-1). Az egyenlítés után alaposan megemberelte magát a Fradi, és a félidő hosszabbításában átvette a vezetést: Zubkov jobb oldali beadását Boli a védőjét megelőzve a kapu túlsó alsó sarkába passzolt (2-1).

Fordulás után a lélektanilag jókor szerzett gól a Fradinak kedvezett és kis híján háromgólosra is növelhette volna az előnyét a 63. percben, ha Zubkov csavarása nem csattan a jobb felső kapufán. Egy perccel később a litvánok szinte a semmiből egyenlítettek: Svrljuga jobb oldali beadása után Blazicot megelőzte Topcagic, aki két méterről a rövid sarokba lőtt (2-2).

Az egyenlítés után három perccel a Fradi átvette a vezetést: Sigér passza után Tokmac a jobb alsóba helyezett (3-2). A folytatásban mindkét oldalon cserékkel frissítettek az edzők, és a hazaiak végleg le is zárhatták volna a mérkőzést, hiszen előbb Boli lőtt a kapusba, majd Isael a vendégek hálóőrét találta el kiszorított helyzetben, ahogy Tokmac próbálkozását lábbal hárította a sokadik bravúrját bemutató Kardum.

A mérkőzés lefújásához közeledve a Ferencváros sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket és végül a kegyelemdöfést a 92. percben vitte be, miután a Zubkovval elkövetett tizenhatoson belüli szabálytalanság után büntetőhöz jutott a Fradi, amit Szignyevics értékesített (4-2).

Forrás: Csakfoci.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató