2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Törökország megunta: Nagy árat fizet most Európa, mert hátba szúrták őket

Közel 4 millió menekült és migráns indulhat útnak Törökországból és Szíriából, és ez most nem a szokásos migránsos hír! Brutális helyzet alakulhat ki napokon belül Görögországban.
Reggel rövid hírben számolt be róla az MTI, hogy a török kormánypárt szóvivője bejelentette: országa tartalékai kifogytak, nem bírja már tovább a határon tartani a migránsokat, ám már a hírrel párhuzamosan szállingózni kezdtek a videók olyan migránscsoportokról, akik százával sétálnak egy-egy kelet-törökországi autópályán, vagy minden további következmény nélkül lépik át a szír-török határt.
Törökország azóta indoklással is előállt:
A gyilkos rezsim és a támogatói a lehető legnagyobb árat fogják fizetni azért, hogy hátba szúrtak minket.
Azonban a szóvivő magyarázata nem igazán cseng össze azzal, hogy korábban az ország kapacitásának hiányára, illetve a helyzet súlyosbodására hivatkoztak.A helyzet viszont reggel óta még tovább súlyosbodott:
a hír futótűzként terjed az interneten a migrációs csoportokban, emiatt egyre többen és többen indulnak meg, és meglepve tapasztalják, hogy a törökök valóban nem tesznek semmit sem annak érdekében, hogy feltartóztassák őket.
Friss kép az egyik Égei-tengert elérő csoportról. Állítólag a török parti őrség sem üldözi már a csónakokat. Napokon belül brutális helyzet lehet Görögországban.
A baloldali média amúgy hozza a formáját: nagyjából úgy 12 óra késéssel, miután már szó szerint és literálisan is az egész internet ezen pörög a nagy nyugati lapoktól kezdve a 9gagig, a magyar baloldali média is beszámolt „néhány száz” migránsról, akik elérték az ország nyugati határát.
 Forrás: 888.hu
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató