2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Svédországban nem áll meg az élet: palesztin migránsok tüntettek a jogaikért

Migránsok vonultak fel Göteborgban a hatósági tiltás ellenére - írja az Svt.se.

85 migráns demonstrált hétfő délután a gårda-i Migrációs Hivatal előtt, annak ellenére, hogy a hatóságok a koronavírus-járvány idejére intézkedéseket vezettek be, miszerint nyílvános helyen 50 főnél többen nem tartózkodhatnak.

Lehet, hogy még nem hallottak az intézkedésekről. Most tájékoztatjuk őket, és akkor szétszóródhatnak, különben büntetőeljárás alá vonhatók lesznek

- mondta Christer Fuxborg, a nyugati régió rendőrségének szóvivője.

A tüntetés hétfő reggel kezdődött a Gustav Adolf téren. Akkor még a tiltakozók száma kevesebb volt, mint 50 fő, de később a Migrációs Igazgatóság gårda-i épületéhez vonultak, és több tiltakozó csatlakozott a csoporthoz. Ott a résztvevők száma körülbelül 85 fő volt. - Csak arra kérjük az embereket, hogy egyszerűen hagyják el a helyet. Legfeljebb 50 lehet, ezért gondoskodunk arról, hogy megértsék, majd beszélgethetnek és kitalálhatják, hogy mit csináljanak - mondta Christer Fuxborg. Majd hozzátette:

Akkor jogunk van fellépni ellenük, ellenőrizni személyazonosságukat és büntetőeljárást indítani. De kaptak 5-10 perces mérlegelési időt, mielőtt cselekedtünk volna.

A tüntetés átcsapott ülő sztrájkba, a svédországi palesztinok demonstráltak, akik nem kapnak tartózkodási engedélyt, és ki sem utasíthatóak az országból. 13.30-kor a rendőrség felszólította a tüntetőket, hogy 57 ember maradt a helyszínen, egy csoportnak el kellett hagynia a helyszínt, így a tüntetés folytatódhatott.Svédországban a cikkünk írásáig 180-an haltak meg, és  4435-en fertőzödtek meg koronavírussal.  Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató