2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Vergődnek a transzneműek: Az ombudsmant kérik, hogy változtassák meg az őket érintő törvényt

18 országból 105 ezren írtak alá egy petíciót - picsogja a Kettős Mérce.

Mint ismert: Május 19-én fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely elveszi a transznemű emberektől annak a lehetőségét, hogy megváltoztathassák a nevüket és nemüket hivatalos irataikban. Az Amnesty International, a Budapest Pride, a Prizma Közösség, a Háttér Társaság és a Magyar LMBT Szövetség a törvény megszavazása után közös petíciót indított, mellyel Kozma Ákos alapvető jogok biztosának figyelmét szerették volna felhívni, illetve arra kérni, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz.

13 ezer aláírás Magyarországról érkezett, amit átadtak az ombudsmannak.  Ez a magyarok 0,0014 %-a... Ne szórakozzunk már.

A Mérce közölte, hogy Ördög Ivett transz aktivista a sajtótájékoztatón érintettként arról beszélt: egyike azoknak az embereknek, akik több mint egy éve beadták kérelmüket, mégsem adódott lehetőségük arra, hogy a jogi nemüket elismertessék.Ő például férfi papírokkal él, miközben az utcán szembejövő emberek nőnek látják, emiatt rengeteg hétköznapi helyzetben magyarázkodnia kell, amikor fel kell mutatnia a személyiét.
„Biztos vagyok abban, hogy ahogy más diszkriminatív törvények, ez is el lesz törölve. Előbb-utóbb újra lehet majd jogi nemet váltani. A kérdés nem az, hogy ez így lesz-e. A kérdés az, hogy addig hány emberélet megy tönkre. Hány ember nem talál állást, hány ember nem talál lakást és utcára, hány ember dönt úgy, hogy inkább külföldön folytatja az életét”
– mondta. Szerencsére a magyar kormány nem enged a degeneráltak szenvedésének.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató