2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nigel Farage-nak kell bemutatnia a tengerparti zavargásokat, mert más nem meri

Hatalmas káosz lett egy tengerparti rendezvényből az Egyesült Királyságban, azonban rasszizmusra hivatkozva nem intézkedtek az elkövetőkkel szemben – mutatott rá Nigel Farage, a Brexit Párt elnöke oknyomozó riportjában.
„Miért nekem kell kijönnöm és megpróbálni a közvélemény elé tárni ezt az egészet?"
– teszi fel a kicsit sem költőinek szánt kérdést Nigel Farage legújabb oknyomozó videóriportjában. A politikus egy újabb elhallgatott botrány után kezdett nyomozni, ami múlt hétvégén történt, és bár rémisztő képsorok uralták utána a közösségi médiát, mégsem számolt be róla egyetlen mainstream, baloldali médium sem.Tengerparti sütögetésre invitálta a fiatalokat egy helyi étterem Greatstone-ban. Mivel a járványhelyzet miatt 30 főben maximálták a rendezvények létszámát, az esemény szervezői is úgy tervezték, hogy csak pár ember lesz ott. Éppen emiatt csak az utolsó pillanatban jelölték ki a helyszínt, azonban hamar 5 ezres tömeg gyűlt össze, szinte kizárólag migránsokkal.  A buli azonnal elszabadult, és az illegálissá vált rendezvény – melyen a hangos zene, a drogok és az alkohol dominált – megrémisztette a helyieket, akik inkább bezárkóztak otthon. A mainstream baloldali, magát megmosolyogtató módon közszolgálatinak állító BBC pedig már úgy számolt be az esetről, hogy „hátrányosabb helyzetű/kisebbségi" fiataloknak hirdették meg a rendezvényt. Az étterem tulajdonosa szerint a helyiek rendkívül „rasszista" reakciókat tanúsítottak a „fekete emberekkel szemben a parton".Azonban az általa kirekesztőnek ítélt helyiek  mégsem a látogatók bőrszíne miatt, hanem az utánuk maradt rengeteg szemét, vizelettel teli üvegek és emberi ürülék miatt panaszkodtak. Farage riportjában a helyieket kérdezte, miután több videó is felkerült az internetre az esemény kapcsán, amin láthatóan rendőröket rángatnak és kényszerítenek a földre a feldühödött migráns fiatalok.  Beszámolója szerint miután a rendezvény jogsértő lett, rendőrök érkeztek a helyszínre, akik megkísérelték feloszlatni a tömeget, azonban a fiatalok ezt rasszistának vélték és a rendőrökre támadtak. A jobboldali politikus felteszi a kérdést, hogy miért nem beszél senki a kis tengerparti városról, ahol a törvény egy napra megszűnt létezni.
Azért, mert törvény nélküli társadalommá lettünk és senkit nem érdekel? Vagy azért, mert a média már túlságosan fél attól, hogy ilyen sztorikról számoljon be?
- fogalmazott Farage. Hozzátette, többen is elmondták neki tapasztalataikat, azonban amikor arra kérte őket, hogy kamera előtt is nyilatkozzanak, a legtöbben visszautasították, és láthatóan megrémültek a felkéréstől.Forrás: V4NA nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató