2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter: a Big Tech cégek teljesen figyelmen kívül hagyják Amerika alkotmányát

Donald Trump amerikai elnök többször is szkeptikusan nyilatkozott a közösségi média platformjairól, különösen a Twitterről és a Facebookról, azzal vádolva a szolgáltatókat, hogy lejáratják a prominens republikánusokat és erőteljes radikális, baloldali elfogultsággal illette őket - írja a Sputnik.Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette,hogy a legújabb események az Egyesült Államokban azt mutatják, hogy a nagy Technológiai óriás vállalatok teljesen figyelmen kívül hagyják az USA Alkotmányát.Korábban a Kreml már megszólalt a gyalázatos cenzúrával kapcsolatban.
"A technológiai birodalmukat létrehozó fél tucat ember nem is akarja tudni, milyen jogok vannak az országaikban. Ők maguk határozzák meg jogaikat úgynevezett vállalati normákról, közösségi alapelvekről, és egyáltalán nem törődnek nemzeteik alkotmányaival, valamint jogi szabályozásaival. Ezt egyértelműen láttuk az Egyesült Államokban, és ez természetesen komoly aggodalmat kelt"
- mondta Lavrov hétfőn az újságíróknak. Hozzátette, hogy mindez „ördögtől való”, azzal vádolva az amerikai hatóságokat, hogy nem teljesítették az amerikai állampolgárok számára az információkhoz való szabad hozzáférést biztosító kötelezettségeiket. A nyilatkozatok azután történtek, hogy a Twitter a hónap elején végleg betiltotta Donald Trump személyes fiókját, mivel a közösségi platform azzal vádolta az elnököt, hogy január 6-án arra ösztönözte támogatóit, erőszakosan támadják meg a Capitolium épületét, illetve akadályozzák meg a kongresszust a november 3-i elnökválasztási eredmények igazolásában. Az Instagram és a Facebook gyorsan követte példáját, annak ellenére, hogy a közösségi média platformjai visszaállították Trump oldalainak az elérését, "csak" az inaktivitást tartják fent. Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója korábban kijelentette, hogy a tilalmakat csak január 20-án, az avatási napon oldják fel. A feloldás ellenére a társaság megtagadta Trumptól az amerikai elnök státuszának a féltüntetését, és a Facebookon "politikai jelöltként" jelölte meg, bár jogilag ő az USA Elnöke, (President of The United State), egészen Joe Biden január 20-i beiktatásáig. A Twitter végleg felfüggesztette Trump fiókját a közösségi média platform aggodalma miatt, miszerint az USA Elnöke tovább használhatja a platformot az erőszak szítására, néhány nappal azután, hogy továbbra is vitatta a november 3-i elnökválasztás eredményeit a washingtoni Capitolium épületének ostroma után.Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató