2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Az EU migrációs politikájának megváltoztatását sürgette Matteo Salvini

Az Európai Unió migrációs politikájának megváltoztatását sürgette a Liga jobboldali olasz párt vezetője, aki ma, február 19-én egy migránscsoport feltartóztatása miatt áll ismét bíróság elé Szicília szigetén.


 
 
Elemzők rámutattak, hogy a mostani bírósági ülés különbözik az előzőktől, hiszen a Matteo Salvini vezette Liga a napokban ismét kormányzati pozícióba került. Luigi Di Maio 2019 nyarán Matteo Salvini kormányszövetségese volt, és ismét az lett a Mario Draghi vezette új kormányban.
 
Salvini megjegyezte, reméli, hogy Di Maio és Lamorgese emlékeznek, mi történt 2019 nyarán a Gregorettivel. Arra utalt, hogy Danilo Toninelli a bíró kérdéseire azzal válaszolt, hogy nem emlékszik a történtekre.
 
Sajtókommentárok szerint a közgazdász Draghi kormányába belépve Matteo Salvini ismét főszerephez jutott, és ezt politikailag ki is akarja használni pártja további erősítésére. A Liga számára elsődlegesnek számító migrációs politikában, úgy tűnik, hogy még a belügyi tárca élén maradt Luciana Lamorgese sem képvisel akadályt.

 

Matteo Salvini üdvözölte Mario Draghi kormányprogramját, mely "legális és biztonságos" bevándorlást sürgetett az Európai Unió fellépésével, többek között a tartózkodásra nem jogosult bevándorlók kitoloncolásában.

Vélemények szerint a Liga az államtitkárok következő napokban várható kinevezésével igyekszik erősíteni majd állásait a különböző tárcákban. Az államtitkárokat ugyanis - a miniszterekkel ellentétben - nem Mario Draghi, hanem a pártok állíthatják.
 
Matteo Salvini bejelentette, hogy a Liga parlamenti frakciói további tagokkal bővülnek az Öt Csillag Mozgalomból (M5S) és más pártokból csatlakozókkal. Így a Liga és a jobboldali Hajrá Olaszország (FI) parlamenti ereje meghaladja az M5S és a baloldali Demokrata Párt (PD) közös létszámát.
 
Forrás: ma7.sk nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató