2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kamala Harris továbbra is bujkál a sajtó elől

Kamala Harris alelnök ismét a kritikák kereszttüzébe került, mert eddig elkerülte a határlátogatás az Egyesült Államok és Mexikó határvidékéről, és azért is, mert nem válaszolt az újságíróknak a határzár felügyeletében betöltött szerepéről – írta a Fox News amerikai hírportál.

Tizenöt nap telt el azóta, hogy Joe Biden elnök kinevezte alelnökét a határválság kezelésére, azóta Kamala Harris egy sajtótájékoztatót sem tartott.

Legutóbbi becsmérlői közé tartozott Nikki Haley, az Egyesült Nemzetek Szervezetének korábbi nagykövete, aki Harrist „eltűntnek nevezte”, és azt mondta:

„Isten segítsen nekünk, ha valaha is elnök lesz.”

Az alelnök eddig elkerülte a határlátogatást – vagy a határokkal kapcsolatos feladataihoz fűződő sajtótájékoztatókat.

Eközben Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter csütörtökön legalább két texasi határvárosba látogatott, és beszélt arról, hogy folytatják a határfal építését, és szembenéznek azokkal a menekülteknek helyt adó városokkal, amelyek nem működnek együtt az illegális bevándorlókkal kapcsolatos szövetségi hatóságokkal.

Biden amerikai elnök a múlt hónap végén bízta meg Harrist azzal, hogy vezesse a déli határon jelen lévő migrációt, ahol

az Egyesült Államokba érkező migránsok rohama közepette a nemzet humanitárius válsággal szembesül.

Annak ellenére, hogy a múlt hétvégén ellátogatott Los Angeles-i otthonába, ahol „gyönyörű” sertéssültet sütött, rizst és borsót készített, a Los Angeles Times szerint Harris nem utazott Kalifornia határvidékére.

Hétfőn Oaklandben volt, hogy népszerűsítse Biden infrastrukturális tervét, és meglátogassa a helyi vállalkozásokat. Kedden Chicagóban járt, hogy megismertesse Biden oltási tervét, és arra ösztönözte a lakosokat, hogy oltakozzanak.

A határválság számos aggályt vetett fel a nemzetbiztonság és az Egyesült Államok bevándorlási rendszerének egésze stabilitásában.

A texasi republikánus Michael McCaul képviselő szerint Biden bevándorláspolitikája az emberkereskedők „győzelme” és a gyermekek „nagyon rossz veresége” – számolt be a Fox News amerikai hírportál cikkében.

A képviselő szerint Biden humanitárius válságát Donald Trump politikájának megfordítása váltotta ki.

„Ezt a filmet már láttuk 2014-ben és 2019-ben, most is látjuk. Nem tették humánusabbá a körülményeket, hanem humanitárius válságot okoznak. A Mexikóval kötött politikai menekültügyi megállapodások visszavonásával Mexikóban és a közép-amerikai országokban való tartózkodás érdekében ezeket a kérelmezőket az Egyesült Államokon kívül tartottuk” – fogalmazott a republikánus képviselő.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató