2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A Capitolium-i zavargás során a veterán nőt meggyilkoló tisztet felmentették, az ügy lezárult

Az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) bejelentette, hogy lezárták a január 6-i zavargás során lelőtt Ashli ​​Babbitt ügyében folytatott nyomozásukat, és megállapították, hogy a Capitolium-ot védő rendőrt nem vádolják.
 

Az incidensről készült több videót is megvizsgáltak.

A DOJ - a Szövetségi Igazságügyi Minisztérium bejelentette, hogy „nincs bizonyíték” annak alátámasztására, hogy a Babbitot, az amerikai Capitolium tisztje - aki lőtt -  „ésszerűen nem realizálta,hogy erre önvédelemként vagy a kongresszusi képviselők és a Ház kamaráját evakuáló rendfenntartók védelmében van szükség.”

A még azonosítatlan tiszt egyetlen lövést adott le, miután Babbitt megpróbált belépni a „házelnök előcsarnokába”, amely az amerikai képviselőházhoz vezet a DOJ szerint. Babbitt megpróbált átmászni egy ajtón, kitört üveggel, amikor egy lövedék eltalálta a bal vállán. Orvosi ellátás után Babbitt átkerült a Washington Kórházi Központba, ahol belehalt sérüléseibe. 

Babbitt halála azóta megosztja a nyilvánosságot, a felvételek azonnal felkerültek az internetre, és egyesek szerint a lövöldözésben részt vevő tiszt túlzott erőt alkalmazott, míg mások indokolták a cselekedetét, a Kapitóliumba belépő "csőcseléket" pedig hazaárulást elkövető erőszakos tömegnek minősítették.

A DOJ új bejelentése most újra megosztotta a kritikusokat a közösségi médiában.

Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató