2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

A bicskei gyermekotthon kilenc áldozatának fizettek kártérítést

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság több mint 150 millió forintot fizetett ki kilenc főnek a bicskei gyermekotthonban történt molesztálás ügyében.

A bicskei gyermekotthonban történt molesztálás ügye 2016-ban robbant ki, majd 2020-ban az egyik áldozat, Pop Mert Julián nyilatkozta, hogy jogerős ítélet született arról, hogy megtörténtek a bűncselekmények, emiatt kártérítést követeltek.

Eddig nem lehetett tudni arról, hogy mennyi pénzt kaptak, ám a Blikk információi szerint százmilliós összegről van szó. A lap szerint Pop Mert Julián is megegyezett az állammal 2020-ban, így peren kívül több tízmilliós összeget kapott kártérítés gyanánt.

Nyolc másik társa kevesebb pénz kapott az elszenvedett kínok mértékétől függően. Mint írták, a pénzt különböző időpontokban fizették ki, ám mindannyian elfogadták az egyezséget.

A Belügyminisztérium sajtóosztálya azt írta a lapnak, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kilenc fővel kötött peren kívüli egyezségi megállapodást, akiknek mindösszesen 154 millió forintot fizetett ki.

A nagy port kavaró ügy miatt ismét reflektorfénybe került a gyermekvédelem témája Magyarországon. A Belügyminisztérium nemrég soron kívüli ellenőrzést rendelt el az összes intézményben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató