2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kamu Geri: megválasztásom után tartok angolul egy nemzetközi sajtótájékoztatót

A főpolgármester a kormányközeli médiából érkező kritikát kapcsán kijelentette, hogy a megválasztása után fog tartani angolul egy nemzetközi sajtótájékoztatót, amin be fogja jelenteni, hogy a Fudan Egyetem nem fog megépülni.



Személyes ambíció kevéssé szólt az indulása mellett, feltépi az ajtót és megy, de nem maga miatt teszi - magyarázta Karácsony Gergely az Egyenes beszédben. Azt javasolja Magyarországnak, hogy olyan vezetőt keressen, aki nem erőből akar megosztani, hanem jó szóval egyesíteni.

Őt személy szerint nagyon érdekli mások véleménye, igazából a feleségével beszélt rengeteget az indulásról, és ezt közösen döntötték el. Azt is elárulta, hogy a felesége hamarabb jutott arra a következtetésre, hogy vállalják el, mint ő.

A kormánypárti össztűz kapcsán azt mondta, ehhez szokva van, tudja, hogy sokkal nagyobb a tét és nagyobb támadások is fogják érni. Szerinte aki ezt a kampányt végig tudja csinálni, az egy erős ember, ezt fogja bizonyítani ez az össztűz, ezért hálás is.

Azt vállalja, hogy

a megválasztása után fog tartani angolul egy nemzetközi sajtótájékoztatót, amin be fogja jelenteni, hogy a Fudan Egyetem nem fog megépülni.


Azt mondta, hogy nem fejezte be a PhD fokozatot, a doktori képzésből nem kirúgták, a politika miatt hagyta félbe.

Annak kapcsán, hogy miért nincs programja, megjegyezte, hogy minden miniszterelnök-jelöltet köt az alakulóban lévő ellenzéki közös program, és ebben a koordináta rendszerben szeretne maradni.

A 99 mozgalom, politikai felfogás több, mint egy évtizedes, és az Egyesült Államokból jött - mondta annak kapcsán, hogy köze van-e Joe Biden korábbi kijelentéseihez. De azt is megosztotta, hogy Eötvös József is használta annak idején ezt a kifejezést.

Szerinte két lépésben kell ezt az országot megváltoztatni: az első egy trónfosztás, a második pedig a polarizált támogatás újraegyesítése. A 99-es listán Ángyán József is rajta van, aki az Orbán-kormány első mezőgazdasági minisztere volt, akinek programját elárulták a főpolgármester szerint. Karácsony megjegyezte, hogy az Ángyán által képviselt mezőgazdasági politika nagyon közel áll hozzá, nagyon örül a támogatásának.

A Fudan Egyetem ügye is hozzájárult ahhoz, hogy elinduljon az előválasztáson - árulta el Karácsony. Annak kapcsán, hogy képes lenne-e az Atlétikai VB-t lemondani abban az esetben, ha a Fudan Egyetem megépülne, közölte, hogy képes lenne, de reméli nem kerül rá sor.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató