2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nagy mennyiségű esőre, zivatarra és szélre is figyelmeztet a meteorológia

Hűvős, esős idővel indul a hét.

Országszerte borult idővel indul a nap, sokfelé lesz lesz kiadós eső, zápor, helyenként a csapadékba ágyazva zivatar. A legtöbb esőre – területi átlagban is 15-20 milliméterre – az Észak-Dunántúlon és az északi megyékben számíthatunk. A Dunántúli-középhegységben, Pest és Nógrád megyékben helyenként 30 milliméter körüli összeg is eshet. Az eső, zápor mellett zivatar sem kizárt.

Délután az országban többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, a Dél-Alföldön heves zivatar is előfordulhat. A legintenzívebb gócokat rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék, kisméretű jégeső és viharos (60-70 km/h) széllökés is kísérheti. Estére a zivataros csapadékgócok a keleti, északkeleti országrészre korlátozódhatnak.

A szél napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és délelőtt a Dunántúlon, délután, este keletebbre is megerősödik, egy-egy helyen óránként 60-70 kilométer sebességű, viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos északi részeken pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató