2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Szijjártó reakciója az EU migrációs politikájára: "Ez nem megy! Egészen biztos, hogy mi nem fogjuk a nevünket adni ehhez!"

Mint ismert, az EU a pandémia közben is csak a migrációval van elfoglalva, Olaszország, Spanyolország és Görögország is lassan letérdel a migrációs nyomástól, de Ylva Johansson és a kollégái ismét felszólították a tagállamokat, hogy fogadják be az újonnan érkezetteket...

A járvány, a gazdasági válság és a több millió megszűnt munkahely ellenére sem adta fel az Európai Bizottság a migrációs politikáját.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva Brüsszelben a következőt mondta:

Az nem lehet, hogy a tagországok feje fölött 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni országgal az Európai Bizottság megállapodjon újabb migrációs folyamtok lelkesítésétől. 

A magyar külügyminiszter hozzátette:

Ez nem megy! Egészen biztosak lehetnek benne, hogy mi nem fogjuk a nevünket adni ehhez a megállapodáshoz!


Szijjártó Péter visszakérdezett:

Nincsen szükség újabb migrációs hullámokra, főleg most. És amikor a munkavállalási célú bevándorlásról beszélünk, én akkor nem tudom, hogy azok az emberek, akik erről beszélnek, hol élnek? Meg hol éltek az elmúlt másfél évben?

Majd így folytatta:

 Európában emberek milliói veszítették el a munkájukat! Globálisan megszűnt 114 000 000 munkahely, ennek egy jó része Európában, és most, amikor európai emberek lettek munkanélküliek, amikor az európai gazdaság esett vissza, akkor tényleg arról beszélünk, hogy hozzunk be még több munkavállalót Európába? Nonszensznek tartom azt, hogy a realitásokra nem reagálnak az európai döntéshozók.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató