2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kamu Geri most egy osztrák lapban tolja: Én vagyok a legnépszerűbb ellenzéki politikus

Aki nyer, biztosan megkapja a támogatásomat, ugyanakkor magabiztos vagyok, hiszen én vagyok a legnépszerűbb ellenzéki politikus, ami nagy felelősséggel jár − nyilatkozta Karácsony Gergely az osztrák Die Presse című lapnak.

Karácsony Gergely szerint a többség az elmúlt évek alatt nem Orbán Viktorra szavazott, hanem ellene. Szerinte a győzelem akkor azért nem jött össze, mert nem volt egységes a magyar ellenzék, de ez 2019-ben megváltozott. Azt is elmondta, hogy Orbán Viktor egy nemzetközi gazdasági fellendülés alatt volt kormányfő. Amikor pedig 2010-ben kormányra került, az előző szociáldemokrata kormánynak néhány megszorító intézkedést kellett végrehajtania a gazdasági világválság miatt − emlékeztetett a főpolgármester.

A miniszterelnök-jelölt úgy gondolja, hogy a jelenlegi kormány nem végzett jó munkát a járvány elleni küzdelemben és a gazdasági tevékenységek enyhítésében. Magyarország népességarányosan első a koronavírus miatti elhalálozások számában, az infláció pedig az Európai Unióban nálunk a legmagasabb − sorolta Karácsony Gergely.

Mindenkiben partnert láttam, a magyar kormányban is. Ők azonban mindent megtettek, hogy ellenünk dolgozzanak

− jelentette ki Karácsony Gergely, aki kiemelte, hogy ezek után úgy gondolta, nincs oka rá, hogy ne induljon el az előválasztáson.

A bevándorlás kérdésével kapcsolatban a miniszterelnök-jelölt azt mondta, nem szeretné lebontani a kerítést, mert az sokak számára a béke megőrzését szolgálja. Karácsony Gergely a kínai Fudan egyetem megépítését (egy magyar közgazdász nyomán) egy eljegyzéshez hasonlította, amely Magyarország és Kína között jön létre. Ez kérdéseket vet fel Magyarország EU-val és a NATO-val való politikai és katonai szövetségéről – fűzte hozzá.

Karácsony Gergely szerint az Európai Unió nélkül Orbán Viktor rezsimje nem tudott volna úgy gyarapodni és fejlődni, ahogyan történt. Szerinte az EU finanszírozza a „hibrid rezsimet”.

A korrupció miatt az uniós pénz hozzájárult Orbán Viktor hatalmának megtartásához. Nagy rajongója vagyok az európai integrációnak és az EU-nak, azonban az, ahogyan az EU a magyar belpolitikához viszonyult, nem segítette a magyar demokráciát

− vélekedett Karácsony Gergely.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató