2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

CNN: Az Európai Unió egy nightclub, Magyarország pedig megszegi a szabályokat

A csatorna szerint az Unió a legnagyobb válságát éli át a Brexit óta.



 
Az amerikai CNN vezető anyagban foglalkozik a magyarországi és lengyelországi LMBTQ-helyzettel. A cikkben többek között azt fejtegetik, hogy mit tehet a magyar gyermekvédelmi törvényhez kapcsolódó „melegellenes szabályozás” ellen az Európai Unió, és úgy vélik, a szervezet emiatt a legnagyobb válságát éli át a Brexit óta.

A CNN amellett, hogy ismerteti a magyar jogszabályt, megemlíti, hogy az EP megszavazta a gyermekvédelmi törvényről szóló állásfoglalást, miszerint az Európai Parlament szankciókat kér Magyarország ellen, ha nem vonják vissza a törvényt. 

Az amerikai portál emlékeztet, hogy nem Magyarország az egyedüli EU-tagállam, amely konfliktusban áll az Európai Unióval, és szót ejt az „LMBTQ-mentes övezetekről” is Lengyelországban. Hozzáteszik, hogy azzal nem mindenki ért egyet, hogy az Európai Bizottságnak, illetve az Európai Tanácsnak büntetnie kellene a két országot, mivel az egyoldalú fellépés hosszú távon még nagyobb káoszt szülhet. 

Ronan McCrea, a University College London professzora a CNN-nek azt mondta, az Európai Unió olyan, mint egy nightclub, amelynek a kapujában kemények a kidobók, bent viszont elég „laza” a biztonság.

Amint bejutottál, sokkal enyhébb következményekkel szegheted meg az előírásokat.

A CNN arra a következtetésre jut, hogy a melegjogok ügye az a harc, amelyre az Európai Uniónak évek óta szüksége van, és olyan harc, amely már javában zajlik „az európai projekt szívéért”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató