2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Márki-Zay bedöntötte az előválasztást, azt állítja halottak is szavaznak

"Amikor a Villányi úton leellenőrizték az aláírásokat, hogy, hogy nem, a mieink között nem voltak halottak" – mondta Márki-Zay Péter a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában,- szúrta ki a bennfentes.net.

Márki-Zay rá akarja venni Karácsonyt, hogy lépjen vissza a javára, mert ő "konszenzusosabb jelölt" a Főpolgármesternél. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje hozzátette: más pártoknál volt kiszóródás, szerinte látszott, kik dolgoztak adatbázisból. 

"Kimondottan neheztelek akkor, amikor olcsó szólamokkal próbálnak meg szavazatokat szerezni, mert szerintem ez nem hiteles" – mondta Hódmezővásárhely baloldali polgármestere annak kapcsán, hogy az aláírásgyűjtésből "hiúsági versenyt" csináltak a pártok, továbbá szerinte a túlzás eszközével élt mind Dobrev Klára, mind Karácsony Gergely.

"Van egy egyharmadnyi választói réteg, aki alig várja, hogy egy hiteles alternatívára szavazhasson a Fidesszel szemben, de az ellenzéket nem találta eddig annak" – jegyezte meg annak kapcsán, hogy Kőszeg Ferenc és Kéri László is ott van támogatói között.

 

A Jobbik magatartásából azt olvasom ki, hogy Jakab Péter megelőzésére van a legnagyobb esélyem – mondta Márki-Zay, aki jelenleg a harmadik az előválasztási aláírásgyűjtési versenyben, megelőzve a Jobbik elnökét.

A baloldali kormányfő-jelölt ennek kapcsán megjegyezte azt is, hogy a Jobbik az aláírásai nagy részét vidéken gyűjtötte, míg ők a 33 ezer feletti aláírás harmadát Budapesten. Szerinte a Jobbik lemondott Budapestről, amit hibának nevezett.

Arról is beszélt, hogy a baloldali pártok biztosra vették, hogy neki és a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nem lesz meg a 20 ezer aláírás – erre vonatkozóan több megjegyzést is kaptak. Márki-Zay Péter azt is hangoztatta, hogy reményei szerint harmadik helyre kerül az előválasztáson, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt követően, illetve megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mivel magát "konszenzusosabb" jelöltnek tartja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató