2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Így rohadt le az előválasztási szoftver: "Ne már, ez ciki, be kell vallani, hogy lefagyott.”

A Párbeszéd vezetőinek zárt facebook-csoportjából származó hozzászólások szerint az történhetett, hogy képtelenek voltak normálisan megszervezni az úgynevezett „előválasztást”, ezért állt le az informatikai rendszer – írja az Origo. 


Szeptember 18-án, szombaton kezdődött a Gyurcsány-show legújabb felvonása, amelynek lényege, hogy a bukott miniszterelnök képviselő-jelöltjeit a baloldali választókkal egy fiktív „előválasztás„ keretében „kiválasztják”, azt a hamis látszatot keltve ezáltal mintha számítana a véleményük, de amúgy nem, mert a Szemlőhegyi villában már minden előre el van döntve.

A sajtóba utólag kiszivárgott belső információk alapján pénteken összeomlott a rendszer, de ennek ellenére szombaton mégis elindították, hogy aztán ismét összeomoljon.

Szerda késő délután az Origo szerkesztőségének is eljuttattak több képernyőmentést, amelyek egy baloldali, „előválasztási„ Facebook-csoportból származnak. Ezekről először az Index írt. Az informátor ezt a lépést a következőkkel indokolta:

„Nem tartja helyénvalónak, hogy a magyar politika nettó hazudozásról szól”.

A csoportnak közel 300 tagjai van, köztük a Gyurcsány-show levezénylői, aktivisták, illetve egykori választási megfigyelők. Köztük a Párbeszéd vezetői. A legismertebb tag Szabó Tímea, a Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltjének, Karácsony Gergelynek a párttársa.

A képernyőmentések alapján a baloldali szavazók többsége nem hiszi el a baloldali pártok kommunikációját. Szerintük arról van szó, ami valójában történt, a baloldal ezt is elbénázta.

„A Facebook-csoportból idézünk néhány hozzászólást:

Teljes káosz, pár embert tudtunk leszavaztatni 8 óta… Az idő 90%-ában szét van rohadva a rendszer. Ha a Fidesz ügynökei csinálták volna direkt így nekünk a cuccot, akkor sem lehetne szarabb.

Erre válaszul az egyik szervező azt írta:

Nem győzünk elnézést kérni. Nagyon gáz.

Egy másik komment:

…Szar az egész, igazán köszönhetjük az ahang informatikusainak…

(Az ahang Soros-közeli szervezet – a szerk.)


Az egyik hozzászóló arra az álhíre, hogy „a Fidesz részéről terheléses támadás történt”, azt írta:

Ne már, ez ciki, be kell vallani, hogy lefagyott.”

Forrás: Origo, Demokrata

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató