2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nincsenek szavazólapok, csúszik az előválasztás második fordulója

A Népszava szerint akár egy héttel is későbbre tolódhat az ellenzéki előválasztás második körének rajtja, ami eredetileg október 4-én lenne esedékes.

Az előválasztást lebonyolító pártok szakemberei szerint azért történhet a csúszás, mert az eredetileg jövő hétfőn rajtoló második körre késhet a szavazólapok nyomtatása – olvasható a Népszava cikkében. 

A második fordulóban a legtöbb voksot szerzett három miniszterelnök-jelöltre lehet majd szavazni. A Népszava egyik informátora arról tájékoztatta a portált, hogy

a szavazólapok és az urnák eljuttatása a szavazókörökbe több időt vesz igénybe a tervezettnél. Emellett időbe telik az informatikai rendszer áthangolása is.

Ráadásul épp a rendszer összeomlása miatt az első fordulót két nappal meghosszabbították, így a szakértők egyhetes csúszást javasoltak. Az ügyben a tervek szerint ma döntenek az ellenzéki pártok. 

A lap információi szerint kettő és hét nap között lehet végül a halasztás időtartama. Azt viszont minden forrás hangsúlyozta: az október 23-i megemlékezésekre és a tervezett közös ellenzéki demonstrációra befejeződik az előválasztás, és ismertek lesznek az eredmények. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató