2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Itt a dráma: Potocskáné is trükközhet a lakhatási támogatással

Úgy tűnik, hogy jobbikos szokás lett az Országgyűlés által finanszírozott lakásokkal való trükközés. Az elmúlt időszak azt is bebizonyította, hogy hiába "tolvajoznak" a mára baloldalivá lett párt képviselői, mert hát időről időre lebuknak, hogy nem vetik meg sem közpénzt, sem a jó autókat sofőrrel, sem a jó helyen lévő lakásokat. És még ügyeskednek is velük.

Potocskáné Kőrösi Anitának az V. kerületi Nádor utcában fizet egy 58 négyzetméteres lakást az Országgyűlés havi 345.000 forintért. Egyébként a környéken a hasonló méretű lakások csak 250.000 forintba kerülnek havonta.

Ráadásul a Kontrához eljutott képek tanúsága szerint úgy tűnik, hogy a jobbikos képviselőnő fia Nádor utcai lakásából, kísértetiesen hasonló a látvány, mint a képviselő bérleményéből. Véletlen lenne?

Vagy a képviselőnő fia használja a közpénzből bérelt ingatlant?

A Kontra információi szerint a fiatalember a Váci utcában dolgozik, így a Nádor utcából könnyűszerrel átsétálhat a munkahelyére.​

A Jobbikban pedig sajnos korábban is bevett volt a lakhatási támogatással való visszaélés.

– ezt írta a Facebookon a Jobbikot jól ismerő, egykori frakcióvezető-helyettes Novák Előd.

A most már Mi Hazánk-os önkormányzati képviselő egy posztban reagált arra a lakásbotrányra, amely néhány napja a Jobbik elnöke körül kibontakozott.

A Bors ugyanis arról írt a múlt héten, hogy Jakab a hivatalos szerződések szerint Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást évi közel 3 millióért, amelyet az Országgyűlés Hivatala fizet. De ahogy az a cikkből kiderült, még a környéken sem járt soha. Sőt, a Bors információi szerint kiadhatták a lakást másnak,  így duplázva meg az ebből származó pénzt.

Persze, a Jobbik-elnök néhány hónapja még egy sokkal rosszabb állapotú ház előtt fotózkodott, azzal a felhanggal, hogy „Itt lakok, egy átlagos panelben. Ott, ahol sokan mások is. Tudjátok, ficsúrok, ők azok, akiket ti nem ismertek. Csak prolizzátok őket”. Ekkor még arról beszélt, hogy nemsokára majd felköltözik a negyedikre. Na persze  azt elfelejtette megemlíteni, hogy nem ebben a háztömbben. És azt is, hogy csak papíron.

De másnap azt is megírta a Bors, hogy Jakab és rokonsága sorra veszik az ingatlanokat Budapest XI. kerületében, már a negyediknél tartanak.

Elgondolkodtató az is – írja a Bors –, hogy Jakab korábbi lakásbérlete ugyanabban a házban volt a földszinten, ahol most néhány hónapja újabb ingatlan vettek a sógora nevére. Terjeszkedik a család.

Aztán hétfőn az is kiderült, hogy nem véletlenül nem látják a környéken Jakabot, hiszen ő egy Csóka utcai lakásba jár haza a fiatal kabinetfőnökével.

POTOCSKÁNÉ IS ÜGYESKEDIK A KÖZPÉNZBŐL BÉRELT LAKÁSSAL?

Na de ahogy Novák Előd is megírta, nemcsak a Jobbik elnöke trükközött a képviselők számára biztosított lakhatási támogatással, hanem a jelek szerint párttársa, a Somogy megye 4. számú választókerületében induló Potocskáné Kőrösi Anita is.

A Kontra tudomására jutott ugyanis, hogy az Országgyűlés  az V. kerületi Nádor utcában, a főváros egyik legdrágább részén bérel egy 58 négyzetméteres ingatlant a jobbikos képviselőnő számára.

A bérleti díj nem éppen alacsony, hiszen havonta 345.000 forintba, évente több mint 4 millió forintba kerül az adófizetőknek a belvárosi lakás, ami még ezen a környéken is elég szép summa 58 négyzetméterért. Mert hát a hasonló méretű lakások 100 ezer forinttal kevesebbe, 240-250 ezer forintba kerülnek a Nádor utcában, illetve a szomszédos utcákban.

 Fontos megemlíteni azt is, hogy a vidéki képviselőket a parlamenti munkavégzés céljából illeti meg a fővárosi lakás vagy lakás utáni költségtérítés az Országgyűlésről szóló törvény szerint.

A Kontrához eljutott képek azonban arról árulkodnak, hogy képviselőnő gyermeke Nádor utcai lakásából kísértetiesen hasonló a kilátás, mint Potocskáné bérleményéből.

Véletlen lenne? Vagy arról van szó, hogy a képviselőnő fia használja a közpénzből bérelt ingatlant?

Potocskáné gyermeke a Kontra információi szerint a középiskola elvégzése után nem tanult tovább, és jelenleg egy Váci utcai ruhaboltban dolgozik. Ami a Nádor utcából gyalog is pár perc alatt elérhető.

Fifikás jobbikos megoldások.

Nagyon úgy fest tehát, hogy hiába tolvajozzák a fideszeseket a jobbikos képviselők, időről időre lebuknak, hogy bizony maguk sem vetik meg sem a közpénzt, sem a jó helyen lévő lakásokat, sem a drága autókat sofőrrel, de még a CSOK-ot sem. Bármit is próbáljanak meg magukról elhitetni.

Forrás: Kontra

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató