2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Tóth Bertalan: Orbán Putyin megbízásából veri szét az Európai Uniót

A napirend előtti felszólalásában Orbánozott egyet az MSZP vashiányos társelnöke.

Tóth Bertalan (MSZP) szerint egy szürreálisabb, ahogy a kormány kezeli a járvány mialatt kialakult szociális és egészségügy válsághelyzetet. Példaként említette, hogy Kásler Miklós miniszternek az volt a legfontosabb, hogy filmgyártási megállapodást írjon alá Szerbiával. „Szégyelljék magukat” – fogalmazott Tóth Bertalan.

Arról is beszélt, hogy Kövér László is nagyon aktív lett, felidézte a nemrég kiszivárgott beszédét, és az is, hogy az adventi időszak jegyében hazaárulónak nevezte az Országgyűlés elnöke a baloldalt. A MSZP társelnöke sajnálja, hogy Kövér László ide jutott.

Tóth Bertalan úgy véli, ha Kövér László és a kormány gyűlöletet érez az irányába, az a Fidesz-kormány által cserbenhagyottak jogos haragja, de ez nem az ellenzéki hibája.

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor „szélsőséges nacionalista csoportot szervez”, hogy Putyin megbízásából szétverje az EU-t. Tóth Bertalan azonban nagyszerű történelmi vívmánynak tartja az EU-t, amit bűntett, hazafiatlan szétverni.

Az ellenzék ugyanakkor építeni és gyarapítani akarja az országot, az ellenzéki politikus említette, hogy bevezetnék az eurót és az európai minimálbért támogatják. Az MSZP elnöke azt is mondta, hogy a Fidesz, „az öreg antidemokraták pártja” rengeteg fiatalat űzött el Nyugatra. Az országnak az lesz a megoldást, ha az ellenzék kormányt vált – fejtette ki Tóth Bertalan.

A felszólalás 35:53-tól:

Dömötör Csaba: Gyurcsány Ferenc senkit se fenyegessen börtönnel

Dömötör Csaba államtitkár válaszában azt mondta, ha Tóth Bertalan szívén viseli a gyűlöletkeltés elleni harcot, akkor emelje fel a szavát és tiltakozzon az O1G-matricák ellen, és akkor ha Gyurcsány Ferenc börtönnel fenyeget bárkit. Ha ugyanis ezt nem teszi meg a szocialista politikus, akkor hiteltelen.

Az államtitkár hangsúlyozta: ezerszer elmondták már, az uniós tagság nemzeti érdek, de az nem jelenti az, hogy ha valami az ország érdekeivel ellentétes, akkor nem fogják felemelni a szavukat. Ilyen a migráció és a gyermekvédelem ügye.

Dömötör Csaba azt is kiemelte, hogy míg az ellenzéki a járványkezelés és a vakcinák ellen volt, a kormány munkahelyeket teremtett, illetve a családokat támogatta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató