2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Csokisék felszólították Rogán Antalt, hogy ma mondjon le

Nyílt levélben és közös sajtótájékoztatón szólította fel lemondásra Rogán Antalt, a Miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert az Egységben Magyarországért, azaz a választási szövetségben induló hat ellenzéki párt.

Közleményük szerint a sajtótájékoztatón felszólalt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

A politikusok többek közt arról beszéltek, hogy „Rogán tárcája a nyilvánosságra került nyomozati anyagok alapján érintett a rendszerváltás utáni politikatörténet legmagasabb szintig érő korrupciós ügyében, amely a végrehajtómaffia és az igazságügyi miniszter helyettesének lelepleződésével kezdődött és ki tudja, hol ér véget”.- számolt be a 24.hu.

Az Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig érő korrupciós botrány súlyos erkölcsi válságba sodorta Magyarországot. Amennyiben a hazaszeretet legkisebb szikrája is él még önben, felméri politikai felelősségét, levonja a konzekvenciákat és még ma lemond miniszteri tisztségéről

– áll a levélben, amelynek kinyomtatott példányát a Miniszterelnöki Kabinetiroda I. kerületi épülete előtti kordonra is kitűzték a politikusok.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató