2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Orbán Viktor: Ezúttal túl messzire ment az ellenzék

A miniszterelnök ma is megtartja szokásos péntek reggeli interjúját a Kossuth rádió reggeli műsorában.

A kormányfő azzal kezdte az interjút, hogy kijelentette, több esetben túl messzire ment az ellenzék, mikor a járványkezelést bírálta. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy persze mindent lehet jobban csinálni, ám ha túl messzire megy, félreérti a helyzetét. Állítása szerint a pártoknak tudniuk kell, hogy az egészet, a nemzetet szolgálják.

Amikor úgy támadják a járványkezelést, hogy lebeszélik az embereket arról, hogy ők is a védekezés részesei legyenek, akkor az egész ellen tesznek

– szögezte le.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy lassan két éve működik az Operatív Törzs, sokan dolgoznak azon, hogy minél több embert megmentsenek, nem érdemlik meg az ellenzék támadásait. A miniszterelnök úgy értékelt, a vírus ellenes védekezést ki kéne vonni a választási kampányból. A miniszterelnök elmondta, a kormányzati döntéseket a magyar emberek biztonsága vezeti, majd hozzátette, mindig kell tartalék vakcinából, de ráhagyással dolgoznak, és a készletek egy része elveszíti a szavatosságát. Ebből az okból egy részét elajándékozzák olyan országoknak, melyeknek szüksége van rá, nem semmisítik meg őket.

A lejárathoz közelítő vakcinákat megpróbáljuk értelmesen felhasználni

– jelentette ki.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a vakcinákat gyárakban gyártják, melyeknek vannak tulajdonosai, akik profitot akarnak elérni. Állítása szerint a gyógyszergyárak rendkívül fontosak, ám nem szabad magunknak ilyen gyárakat kiszolgáltatni.

Vakcinabeszerzés szempontjából nem állhatunk egy lábon. Nekünk több lábon kell állnunk. Nem szabad lemondani arról, hogy azon országok, akik képesek jó vakcinát előállítani, azokkal megmaradjon a kapcsolat
– mondta a kormányfő.

Ezek után szó volt az élelmiszerárak befagyasztásáról, mely a jövő héttől lép életbe, Orbán Viktor azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy normál esetben egy kormánynak nem kell belenyúlnia hatóságilag az árakba, ám vannak rendkívüli helyzetek, mint a mostani.

Amikor az infláció elszalad a világban, akkor a magyar kormány nem nézheti ezt ölbe tett kézzel, hanem fel kell lépnie és ki kell igazítania az árakat, és nem mondhatják azt, hogy a gazdasági szereplők egyenlítsék ki azokat. Mindannyiunknak be kell menni a boltba, és ki kell fizetni a termékeket, és jobb a korábbi alacsonyabb áron fizetni
– fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök állítása szerint az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak, ennek pedig Brüsszel az oka, amiért a klímavédelem szempontjából magas árakat akarnak, ennek pedig magas infláció az eredménye. Orbán Viktor szerint Brüsszel további emeléseket szeretne, az autókat és a házakat is meg akarják adóztatni.

Már Spanyolország és Franciaország is látja, hogy a családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, ott is most vezetik be a rezsicsökkentést. Ha nem lenne rezsicsökkentés, a magyarországi családok sokkal többet fizetnének az áramért és a gázért. Normális ember nem támad meg egy ilyen döntést, ezért nem értem a baloldalt

– közölte és azt mondta, a klímavédelemben nem a családoknak, hanem a legnagyobb szennyezőknek kell többet fizetnie. Úgy folytatta, bármit mond a baloldali ellenzék, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani.

 

(Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató