2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Transznemű „nagykövettel” erősít Molnár Áron mozgalma

Állítólag a február az „LMBTQ-történeti” hónap.

Bizonyos körökben a február az úgynevezett „lmbtq+-történelmi hónap”, a Molnár Áron-féle noÁr-mozgalom pedig egy transznemű „nagykövettel” készül a jeles eseményre – derül ki a mozgalom Facebookra feltöltött videójából. A nagyköveti feladatokat Hübsch Lilla vállalta magára.

Hübsch bemutatkozó videójában rögtön a dolog közepébe vág, és elmondja, hogy április 3-án népszavazást tartanak Magyarországon a témában, emiatt – illetve „az elmúlt évek intézkedései” miatt – foglalkozik a noÁr ebben a hónapban.

„Belülről látom azt, hogy ezekre a kérdésekre nem lehet sem igennel, sem nemmel válaszolni, mert érvénytelenek maguk a kérdések is” – jelenti ki Hübsch, aki korábban a WMN hasábjain mesélt a coming outjáról.

„A népszavazás kérdései maximum a társadalom egy-két százalékát érintik, ezért nem lehet úgy dönteni, hogy nincs megfelelő információban a többségi társadalom” – fogalmaz a „nagykövet”. Hübsch azt is elmondja, hogy a noÁr csatlakozik az Amnesty International kezdeményezéséhez, ami érvénytelen szavazáson buzdít a népszavazáson.

„Mert a kisebbség jogairól nem dönthet a többség” – zárja mondandóját Hübsch Lilla.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató