2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Hőkamerával keresték a füstben a tűzoltók a ház lakóját Szigetszentmiklóson, de már csak a holttestét találták meg

Holttestet találtak a tűzoltók egy szigetszentmiklósi házban vasárnap, írja az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőjének közleménye alapján.

Vasárnap reggel háromnegyed nyolckor érkezett a segélyhívás, hogy sűrű füst áramlik ki egy családi házból Szigetszentmiklóson, a Boglya utcában, és nem kizárt, hogy valaki bent lehet az épületben, olvasható Mukics Dániel közleményében.

Tíz szigetszentmiklósi tűzoltó két járművel néhány percen belül a helyszínre ért. Lángok nem voltak, csak füst áramlott ki a ház ablakán. A tűzoltók bementek a hatvan négyzetméteres téglaházba és hőkamerát is használva keresni kezdték a lakásban lévő embert. A keresést nehezítette, hogy az épületben rengeteg bútor, rongy és egyéb szemét volt felhalmozva.

Az egyik szoba padlóján találtak egy embert, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az öt négyzetméteren izzó rongyokat és szemetet eloltották a tűzoltók, majd egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a házat. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

Mukics Dániel szóvivő arra figyelmeztetett: ha sok éghető anyagot halmozunk fel, az nemcsak a tűz veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. A környezet tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató