2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Makizaj kinevezte "kormánya" LMBTQ felelősének Buzinkay Györgyöt

Makiverem…

Baloldali források szerint Buzinkay György lett LMBTQ jogokért felelős „tisztviselő” Márki-Zay csapatában, amire egyfajta „árnyékkormányként” próbálnak tekinteni.

A Pest megyei 3-as számú választókörzet – Pilis-Dunakanyar –, momentumos jelöltje lett a felelős Márki-Zay háza táján az összes LMBTQ témáért, az ő dolga a nem-átalakító műtétek propagálása, az azonos neműek házasságának és gyermekvállalásának lehetővé tétele, illetve a szokásos gender propaganda, beleértve az óvodák és általános iskolák felkeresését is. Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje február 25-én Szentendrére látogat. A Ripost értesülése szerint Buzinkay György kinevezését várhatóan itt jelentik be a nyilvánosság számára.

Buzinkayt korábban a Momentum Pride-felelőseként ismerhettük meg, ő volt a párt arca a szivárvány-felvonulások szervezésében és propagálásában. 

A 32 éves Buzinkay György politikai előélete meglehetősen szerénynek mondható, a 2018-as  országgyűlési választásokon Berettyóújfaluban próbálkozott, szerény sikerrel. Hosszú és kitartó kampányolás után mindösszesen 343 szavazatot sikerült összeszednie.

Buzinkay közösségi oldala szerint elkötelezett híve az LMBTQ ideológiának, számos saját maga által készített képpel, poszttal igyekszik terjeszteni nézeteit, amelyek kinevezésétől kezdve Márki-Zay politikai csapatának üzeneteit is hordozzák majd.

Márki-Zay már korábban letette a voksot Buzinkay mellett, Fekete-Győr András javaslatára mellette foglalt állást a melegellenesnek kikiáltott jobbikos jelölttel, Pál Gáborral szemben.

 

(Ripost)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató