2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Dobrev: Magyarország szövetséges nélkül maradt

A NATO-ban megszégyenült, Lengyelország megveti Orbánt, a csehek hátat fordítanak.

„»Egyedül nem megy!« – de hiszen az ikonikus dal nélkül is mindenki tudja, hogy egyedül nem megy. A privát életünkben sem megy, a munkánkban sem. Bizony, a politikában sem megy egyedül, szövetségesek, barátok nélkül.

Pedig ide jutottunk. Magyarország szövetséges nélkül maradt. A NATO-ban megszégyenült, az Európai Unióban magára maradt, a V4-ben a korábbi legfőbb szövetséges Lengyelország megveti a magyar miniszterelnököt, a csehek hátat fordítanak.

Tudjátok, mit jelent az, hogy »egyedül nem megy«? Azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök véleményére már senki sem kíváncsi, törekvéseinkhez már nem találunk támogató szövetségest. Magyarország ezermilliárdoktól esik el, de más lehetőségeink is elapadnak. Érdekeinket így képtelenek vagyunk érvényesíteni. Minden téren bukó helyzetbe kerültünk. És Magyarország még mindig nem tudhatja, mi az, amivel Putyin zsarolni képes Orbánt, aki Magyarország nemzetközi kapcsolatrendszerét soha korábban nem látott módon tette tönkre azért, hogy kettejük titka ki ne derülhessen.

Április 3-a tétje az is, hogy Magyarország ismét megbecsült, széles körben tisztelt tagjává váljon a nemzetközi közösségnek, így szándékaink előtt a kapukat szélesre tárják, ne pedig becsapják azokat az orrunk előtt. Április 3-a után a magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez!”- írta Dobrev a Facebook-oldalán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató