2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kirúgták a 168 Óra teljes szerkesztőségét

A 168 Óra teljes szerkesztőségétől megválik a kiadó, és a Media1.hu értesülése szerint a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak.

Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója és társtulajdonosa úgy döntött, hogy a kiadó elbocsátja a 168 Óra című hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stábot. Ez mintegy 15 főt érint, akikkel ezt a jövő héten tervezték közölni - értesült a Media1.hu egy informátorától.

Később maga Milkovics is nyilatkozott a médiaipari lapnak, és azt mondta, hogy a 168 Óra működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság hosszú ideje veszteséget termel, ezért "költségvágásra, optimalizációra van szükség". Az optimalizáció ez esetben úgy látszik, azt jelenti, hogy bár a belsős újságíróknak ugyan felmondanak, a kiadó a hetilap további számainak a megjelentetéséről egyelőre nem mondott le, csak külsős szerzőkkel fognak dolgozni. Szabadúszó újságíróktól vásárolnak majd tartalmakat a jövőben, mert ezzel Milkovics szerint drasztikusan csökkennének a kiadó költségei.

A laptól távozik Makai József, a 168 Óra főszerkesztője is, de ő maga mondott fel, mert nem ért egyet azzal a struktúraváltással, amit a vezérigazgató kezdeményezett.

A hetilap tartalmait a jövőben Trencséni Dávid hírigazgató és a hírigazgató munkatársai rendelik meg külsős újságíróktól.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató