2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kocsis Máté: Novák Katalin számára mindig a magyar érdek lesz az első

Kocsis Máté a köztársasági elnök beiktatása kapcsán adott interjút a Hír TV-nek. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szép, emelkedett ünnepi pillanatnak nevezte a Novák Katalin köztársasági elnöki munkájára áldást kérő istentiszteletet.

Kocsis Máté, mint a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV riporterének elmondta, Novák Katalin a kereszténységét mélyen, valódi tartalommal éli meg, ezért nem csoda, hogy ő az első köztársasági elnök, aki áldást kért arra feladatra, amit vállalt, és aminek része a 15 millió magyar képviselete is. Kocsis Máté köszönetét fejezte ki Áder János volt köztársasági elnöknek is, aki tíz évig szolgálta a nemzetet, és jó munkát kívánt Novák Katalinnak. 

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy 1990 óta a köztársasági elnöki intézmény támogatottsága folyamatosan nő, közjogi tekintélyen túl társadalmi tekintélye is van, és ezen csak még tovább fog javítani Novák Katalin. Nemcsak azért, mert ő az első női köztársasági elnök, de egy sugárzó jelenség, és a frakcióvezető reméli, hogy ez az egész országra átragad majd.

Túl vagyunk egy választáson, ahol a magyarok soha nem látott mértékben támogattak egy politikai közösséget

– mondta Kocsis Máté, aki bízik abban, hogy a politikában megfogható jelenségek társadalmi összefogás felé viszik a nemzetet ebben a háborús, válságokkal teli időszakban. Hozzátette: Novák Katalin kiválóan fogja megtenni azt, amit a kormányból vagy Parlamentből nem lehet, és számára is mindig a magyar érdek lesz az első.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató