2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ausztriában agyonverte egy migránsbanda a Pride résztvevőit - kórház lett a végállomás - Videó

Migránsok megverték az LMBTIQ* aktivistákat a Pride felvonulás után. 

Linz, Ausztria.

Az idei linzi Pride-felvonulás után egy hét fős LMBTIQ* aktivista csoportot körülvettek, zaklattak és megvertek a nagy tömegbe verődött migránsok. A steyr-i "transz* közösség" három lánya számára a találkozás kórházban végződött. 

Mindenki elborzadt a linzi "Pride" felvonulás szombati fiatal résztvevőit ért támadás miatt. "Meg vagyok döbbenve, szavakba sem tudom önteni, mennyire megdöbbentőnek tartom, hogy a toleranciát hirdető fiatalokat megtámadják, megsebesítik, megalázzák és traumatizálják" - mondta Richard Steinmetz, a "Hosi" Linz szóvivője.

Az LMBTIQ közösség elleni gyűlöletnek és erőszaknak végre véget kell vetni - mindenhol a világon! A szivárvány alatt mindenki számára van hely, de a gyűlöletnek és az erőszaknak nincs" -mondja Steinmetz világosan.

Ausztria megdöbbentőnek tartja, hogy a számos járókelő közül senki sem avatkozott közbe és nem segített az áldozatokon. Az egyesület most az eset azonnali és teljes körű tisztázását és az elkövetők megfelelő megbüntetését követeli.- idézi őket a heute.at.


Szereztünk videót az esetről:

 

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató