2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Boris Johnson megbukott - lemondott és eltakarodik végre

Ezekben a percekben lemondott Boris. Reméljük így elkerüljük a harmadik világháborút is, amit nagyon szeretett volna a kazalfejű. 

Boris Johnson ma lemond a konzervatívok vezetői tisztségéről - őszig miniszterelnök marad.

A konzervatívok vezetési versenyére a nyáron kerül sor, és az októberi tory pártkonferenciára már új miniszterelnök lesz.

Csütörtök délelőtt több brit lap is arról tudósított, hogy Boris Johnson állítólag bejelentette, kész lemondani, de a BBC információi szerint egyelőre csak a Konzervatív Párt elnöki posztjáról távozna, és a miniszterelnöki posztot csak ősszel adná át, amikor új vezetője lesz a pártnak.

A délelőtt folyamán már sejthető volt, hogy nagyon kevés ideje van hátra miniszterelnökként Johnsonnak, miután csütörtök délelőtt a csak kedden kinevezett új pénzügyminiszter, Nadhim Zahawi is lemondásra szólította fel.

Közben folytatódott a tömeges lemondási hullám, távozott a kedden kinevezett oktatási államtitkár, Michelle Donelan, és az Észak-Írországért felelős miniszter, Brandon Lewis is.

 

Követjük az angol oldalakat, örömünnep tört ki a kommentelők között a hírre.

 

Boris Johnson hamarosan kiáll a nyilvánosság elé 

A miniszterelnöki hivatal a következő közleményt adta ki:

A miniszterelnök bejelentést fog tenni a mai napon.

A sajtó értesülései szerint a bejelentést Boris Johnson még délelőtt meg fogja tenni. 

 

Csütörtök délután Boris Johnson hivatalosan is bejelentette lemondását a Konzervatív Párt vezetői pozíciójából, és ezzel a miniszterelnöki tisztségből is. Igaz, utóbbi pozícióban maradna addig, amíg meg nem választják az utódját a párton belül.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató