2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Gyurcsány: ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz, közelít a vég

A szemkilövető egy Facebook-posztban írta le, hogy szerinte "mi kell egy sikeres történelmi rendszerhez".



A bukott diktátor úgy véli, hogy egy jó rendszerben egyszerre van jelen az ideológia, valamint az emberek bizonyosfokú jóléte.

„A kenyér, tisztességes elvek nélkül csupán politikai prostitúció. Jónak jó, de valójában csak a pillanat öröme. Az elvek pedig önmagukban, ha nincs hozzá kenyér, akkor a hatalom üres és hazug önigazolási kísérletei. Ami persze a végén elbukik – fogalmazott Gyurcsány.

Szerinte a szabadság eszméje sem jelenti a kenyeret, azonban egy a szabadság eszmeiségére épülő rendszerben várható el a leginkább, hogy lesz kenyér. Szerinte a kormány eddigi, ezzel szembeni „a nemzeti önzés, kivagyiság, kirekesztés önző receptje addig működött, amíg ki nem ürült a spájz és volt mit enni”.

„Ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz. Tulajdonosaikat nem fogja érdekelni se az illiberális bármicsoda, se az igazzá mázolni akart történelmi hazugságok sora, se a nacionalista hőzöngés, se a brüsszeli sikátorokban szőtt állítólagos összeesküvés, se Soros nyolcadik hadoszlopa, se a Másik ember egykori beszéde” – olvasható a posztban.

A DK vezére azzal zárta a gondolatait, hogy egy dolguk van, készülni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató