2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Zelenszkij: Drága veszteséget okoztunk Oroszországnak

„A kemény szembenállás szinte az egész frontvonalon folytatódik” – fogalmazott az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij elnök kedd esti videoüzenetében elmondta, hogy jelenleg szinte a teljes frontvonalon kemény összecsapások folynak, de az ukrán védők számos területen kiválóan helytállnak – írja az Ukrajinszka Pravda alapján a Kárpátalja.net. 

„A kemény szembenállás szinte az egész frontvonalon folytatódik. Ez csaknem 1 300 km-nyi aktív harci cselekmény. És egyszerűen igazságtalan, ha sokat beszélnek a front egyes szakaszairól, míg másokról mintegy elfeledkeznek. 

Miközben katonáink számos térségben abszolút ügyesek, abszolút hősök.
A Donbászban is, Harkiv, Zaporizzsja megyékben is és délen is, valamint az ország északi és keleti határterületein” – jelezte az államfő.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy szeptember 6-án a nap első felében hat orosz X–101-es rakétából ötöt sikerült lelőni: „Ez drága veszteség Oroszország számára és sok ukrán élet megmentése. Ezekből a rakétákból négyet a Déli Légi Parancsnokság katonái lőttek le – szép volt, fiúk.”

Az elnök egyúttal köszönetet mondott a 79. légideszant rohamdandár katonáinak, akik feltartóztatják az ellenséget Donyeck térségében, valamint a légvédelem katonáinak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató