2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Putyin bejelentette, hogy mielőbb véget kíván vetni az ukrajnai konfliktusnak

Putyin az ukrajnai konfliktus mielőbbi lezárásának szándékáról beszélt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy a lehető leghamarabb véget akar vetni az ukrajnai konfliktusnak. Ezt a Narendra Modi indiai miniszterelnökkel folytatott beszélgetés során mondta – idézi a Reuters .

Putyin ugyanakkor felhívta az indiai vezető figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok nem hajlandók tárgyalni, és céljaikat katonai eszközökkel kívánják elérni.

„Ismerem az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos álláspontját és aggodalmait. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt mielőbb megállítsuk” – mondta az orosz elnök az indiai kormányfőnek.

Szeptember 16-án Putyin részt vesz a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) államfői tanácsának szamarkandi ülésén. Az orosz elnök pénteken a tervek szerint Recep Tayyip Erdogan török ​​elnökkel és Ilham Aliyev azerbajdzsáni vezetővel is találkozik .

Oroszország elnöke az SCO-csúcson elmondott beszédében reményét fejezte ki , hogy a nyugati országok felhagynak a szankciókkal, és felszólította a Nyugatot, hogy hagyjon fel a "gazdasági önzéssel".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató