2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Olaszország leállította a fegyverszállítást Ukrajnába

Il Messaggero: Crosetto olasz védelmi miniszter bejelentette, hogy leállítja Kijev fegyverszállítását.

Olaszország nem készül újabb fegyverszállításokra Ukrajnának - mondta Guido Crosetto védelmi miniszter az Il Messaggero című napilapnak.

"Nem készítjük elő a hatodik csomagot (tárcaközi rendelet a Kijevnek szánt fegyverek listájával - a szerk. megjegyzése), és nem beszélünk rakéták szállításáról Ukrajnának. Nem tartom kizártnak, hogy a jövőben a NATO-n és az EU-n belül új rendelet születik az Ukrajnának nyújtott további katonai segítségről, de egyelőre befejezzük az előző kormány által megígért fegyverszállításokat"

- mondta.

Crosetto emlékeztetett arra, hogy a katonai segítségnyújtás egy parlamenti többség által elfogadott határozat részeként történt.

"Van egy keretrendszerünk, amely lehetővé teszi, hogy december 31-ig döntsünk a katonai szállításokról" - mutatott rá a védelmi miniszter.

Nem zárta ki azonban, hogy a hatóságok felülvizsgálják a megközelítésüket. Crosetto a konfliktus megoldására a tárgyalásokat nevezte az egyetlen valódi megoldásnak.

"A konfliktus kezdete óta beszélek a felek közötti párbeszéd szükségességéről. Abba kell hagynunk a harcokat, tárgyalóasztalhoz kell ülnünk, és békét kell teremtenünk" - zárta a miniszter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató