2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll kapcsolatban

Soros György legalább 253 szervezethez fűződő kapcsolatával befolyásolhatja a globális médiát - derül ki egy tanulmányból, tudósít a FOX.



A liberális milliárdos Soros György elképesztő, legalább 253 médiaszervezethez kötődik világszerte - derül ki az MRC Business új tanulmányából.

A konzervatív Media Research Centerhez tartozó MRC Business megállapította, hogy Soros a jótékonysági szervezeteit használja arra, hogy kapcsolatokat építsen ki hírügynökségekkel és "aktivista média" szervezetekkel. 

"A Soros által támogatott újságíró csoportok gyakorlatilag minden kontinensen és számos nyelven képesek formálni a közvéleményt. Emellett elszigetelik őt a vizsgálatoktól, mert a riporterek szövetségesnek tekintik, nem pedig a vizsgálat célpontjának" - írták Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC üzleti elemzői.

"A 92 éves filantróp több millió dolláros erőfeszítései, amelyekkel a bizarr "nyitott társadalom" programját népszerűsíti, a legradikálisabb baloldali elképzeléseket foglalják magukban az abortusz, a marxista gazdaságtan, az Amerika-ellenesség, a rendőrség leépítése, a környezetvédelmi szélsőségek és az LMBT-fanatizmus terén" - folytatták. "Az Egyesült Államokban Soros arról ismert, hogy masszívan támogatja a liberális politikát és politikusokat. A 2016-os választások óta legalább 200 millió dollárt költött politikai jelöltek támogatására, amelyből 29 millió dollárt helyi ügyészeknek és kerületi ügyészeknek adott".

Soros volt a demokraták legnagyobb adományozója a félidős választások során, de az MRC Business szerint ez "csak csepp a tengerben ahhoz képest, hogy 1984 óta több mint 32 milliárd dollárt pumpált a Nyílt Társadalom Alapítványaiba (OSF), hogy globális szinten kedvére alakítsa a politikát".
Soros kapcsolatban áll a The Marshall Projecttel, a Biden-kormányzat azóta megszüntetett Disinformation Governance Board-jával, a Project Syndicate-tel, az openDemocracyval (székhelye az Egyesült Királyságban van), a Poynter Institute's International Fact-Checking Networkkel, az NPR-rel, a ProPublicával, a Free Press-szel, a "baloldali aktivista csoportok litániájával" és még rengeteg más szervezettel.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok olyan van, amelyre a Big Tech és más újságírók információforrásként támaszkodnak, míg mások egyszerűen csak a baloldali beszédtémákat visszhangozzák.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok nem közismert, de jelentős befolyással bíró, mint például a Project Syndicate, amelynek az MRC szerint 156 országban, 66 nyelven vannak olvasói.

"Könnyű Soros politikáját kritizálni. De ő egy hozzáértő befektető - akár pénzt akar keresni, akár arra használja, hogy a napirendjét keresztülvigye" - írta Vazquez és Schneider. "Évtizedek óta terjed az a fajta baloldali utópia, amely a propaganda alapját képezi, amelyet a médiaszervezetek Soros pénzéből táplálnak".

Az MRC úgy véli, hogy Soros a "nyitott társadalom" ismérvei közé tartozik a globális kormányzás, a nyitott határok, a politikai nyugtalanság, és rendszeresen nagy összegű adományokat juttat olyan csoportoknak, amelyek az amerikai kivételesség és a kapitalizmus "szétzúzását" tűzték ki célul. 

"Igen, egy olyan ember, aki több tízmilliárd dollárt keresett a kapitalizmusból, fenyegetésnek tartja azt" - írta Vazquez és Schneider.

A Media Research Center alapítója, Brent Bozell hétfőn a "Fox News @ Night" című műsorban jelent meg, hogy megvitassa a Soros médiakapcsolatainak mélyreható vizsgálatát. 

"Az információs korszakban vagyunk, a baloldal rájött erre... csak Sorost néztük meg, az elmúlt három évben, ha jól tudom, 253 médiaszervezetet támogatott világszerte" - mondta Bozell. "Bárhová nézünk... ha megnézzük a Poynter Intézetet, egy nagy tényellenőrző intézetet, azt Soros György finanszírozza. Hányan tudják, hogy ha a Google-on rákeresünk valamire, azonnal a Wikipédiát kapjuk, amelyet Soros György finanszíroz?".

Bozell úgy véli, hogy Soros "veszélyes ember", de minden joga megvan ahhoz, hogy a pénzét arra költse, amire jónak látja.

"Ennyire ambiciózus ez az ember" - mondta Bozell. "A nyugati civilizáció alapjait akarja lerombolni, és erre fordítja a 36 milliárd dollárt, amit erre költ. Ez az ember komolyan gondolja, küldetése van" - olvasható a Bennfentes.net cikkében.

(Bennfentes)
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató