2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Mi Hazánk: Ne fizessünk Ukrajnának!

Dúró Dóra, a párt politikusa hangsúlyozta, „nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják”.

Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom egyik képviselője, hogy a kormány vonja vissza a szomszédos állam működőképességének fenntartásához nyújtott támogatásról szóló döntését.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a parlament alelnöke, a párt elnökhelyettese kijelentette, a rezsiszámláik kifizetésére képtelen magyar családoknál, vállalkozásoknál sokkal jobb helyen lenne ez a mintegy 75 milliárd forintos összeg.

A Mi Hazánk politikusa azt is felvetette,

ezzel a pénzzel „a kormány közvetetten finanszírozza a háborút”

márpedig pártja semmilyen módon nem tud elfogadni semmilyen, „Ukrajna háborús céljait szolgáló pénzügyi támogatást”.

Nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják
Hozzátette: egy „rendkívül korrupt” ukrán rezsimet támogatna a juttatással a kormány, nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják, ahogyan „arra sincsen semmilyen garancia, hogy nem a magyarellenes ukrán politikusoknál fog ez landolni”.

Dúró Dóra felidézte azt is: noha Magyarország jelentős támogatást ad a szomszédos országból menekülőknek, Ukrajnában „egy rendkívül felháborító gesztussal” eltávolították a munkácsi várból a turulszobrot.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató