2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A budapesti közlekedés az egyik legrosszabb Európában

Egy forgalmi adatok elemzésével foglalkozó cég legfrissebb statisztikái szerint a világon Londonban a legrosszabb a közlekedés, de az élbolyban a magyar főváros is helyet kapott. Világszinten a 23., Európában a 9. legrosszabb a budapesti közlekedés,- szemlézi az Index.

A forgalmi adatok elemzésével foglalkozó Inrix idén is közzétette jelentését, amelyben a világ nagyvárosait vizsgálja a közlekedés hatékonysága szerint – számolt be a Zöld Pálya.

A szakértők hét kontinens, 50 ország és több mint 1000 nagyváros adatait összegezték. A jelentésben többek között a forgalomban eltöltött időt, az utazási költségeket, az üzemanyagárakat, a nagyvárosi forgalomban elérhető legmagasabb sebességet, illetve a balesetek számát is figyelembe vették. 

A listán az első helyet London érdemelte ki, így világszinten is övék a legrosszabb közlekedés, de Budapest is a közvetlen élmezőny tagja. A magyar főváros a 23. helyen található, ami európai viszonyokat tekintve top10-es helyezést ért, egészen pontosan a kilencedik pozíciót.

1. London

2. Chicago

3. Párizs

4. Boston

5. New York City

6. Bogota

7. Toronto

8. Philadelphia

9. Miami

10. Palermo

23. Budapest

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató