2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

David Pressman: Homofób és halálos fenyegetések érnek Magyarországon

Az amerikai nagykövet azt állítja, hogy halálfejjel üzentek neki. 

A New York Times David Pressman amerikai nagykövetről és a hűvös magyarországi fogadtatásáról közölt cikket nemrégiben. Az írásból kiderült: Pressman irodájának falán lóg egy bekeretezett kép, amely azt ábrázolja, hogy egy dunai csónakon kifeszített zászlón halálfejjel üzennek neki.

A zászlón az a felirat olvasható magyar és angol nyelven: "Pressman úr, ne gyarmatosítsa Magyarországot a maga halálkultuszával" - írja az RTL. 

A cikkben felidézték, hogy a nyíltan meleg Pressmant homofób zaklatások érték Magyarország, például amikor egy kormányközeli beszélgetős műsorban "nagykövet asszonynak" nevezték őt. Pressman egyébként azt állítja, hogy sok magyar politikus szerint ő mindig csak a gender és a progresszív ügyek témáiról akar beszélni.

"Mindig a kultúrharcról akarnak beszélni. Mi pedig a valódi háborúról akarunk beszélni, ami a szomszédban zajlik" - fogalmazott Pressman.

Pressman arról is beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor állításával szemben nem opció az, hogy hintapolitikát folytasson egy európai ország. A cikk szerint egyébként az utóbbi hároom évben Soros György helyett egyre inkább az USA lett a főgonosz a Fidesz retorikájában, és Pressman ez ellen akar tenni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató