2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Jövő héten Sopronban tart háromnapos kihelyezett ülést a kormány

Orbán Viktor háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze, a kihelyezett kormányülés helyszíne ezúttal is Sopron lesz. Nem ez lesz az első alkalom, hogy Sopronban ülésezik a kabinet: tavaly júniusban szintén ott volt – és szintén háromnapos volt – az a kihelyezett kormányülés, amelyen többek között a gazdasági válság miatt kirótt különadókról szóló rendelkezéseket fogadták el.


Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke megerősítette a lap információját. Azt is mondta, hogy a jövő hét elején lesz a kormányülés, és ott nem lesznek sajtónyilvános programok, hanem csütörtökön Kormányinfón számol be az ülésről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormányülés témái között biztosan szerepelni fog az ukrajnai háború, „annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett” . Emellett várhatóan szó lesz a gazdasági kilátásokról, Magyarország energiastratégiájáról és az inflációról is.

Az Origo arról is ír, hogy felsorolt témák aktualitását „alátámasztja a jövő csütörtök-pénteki brüsszeli EU-csúcs, amelyre – Havasi Bertalan közlése szerint – Orbán Viktor is elutazik majd”. A tizedik uniós szankciós csomag tervezete is tartalmaz energiára vonatkozó részleteket, minden bizonnyal ezekről és a Brüsszellel zajló tárgyalásokról is szó esik majd a soproni stratégiai kormányülésen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató