2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Reagált a lakossági tiltakozásra a kínai akkumulátorgyár: Távolról sem vagyunk környezetrombolók, sőt

Reagált a debreceni beruházás körüli tiltakozásokra a kínai akkumulátorgyár vállalata, a CATL, szerintük a világszerte működő akkumulátorgyáraik jelenleg minden szabálynak megfelelően működnek, ez bizonyítja azt, hogy távolról sem környezetrombolók, sőt éppen ellenkezőleg. – írja az Index.



A gyár vezetősége szerint


-ez a projekt lehetővé teszi, hogy jobban és időben reagálhassanak az ügyfeleik igényeire, tekintettel arra, hogy Magyarország Európa közepén fekszik, és számos autógyár itt található.
-a projekt Debrecennek és Magyarországnak is jelentős adóbevételeket generál és munkahelyeket teremt, a helyi gazdaság új hajtóerejévé válhat a jövőben.
-a legjobb minőségű akkumulátor-termékeket tervezik ebben a gyárban biztosítani az ügyfeleiknek.
-a gyárat a legmodernebb technológiákkal szerelik fel.

Hozzátették,

hogy az első létesítmények várhatóan három éven belül elkészülnek.

Kitértek a beruházást érő kritikákra is: szerintük nem kell attól félni, hogy a munkavállalók és a lakosság környezeti, egészségügyi kockázatokat szenvedjen, biztonságos technológiai és műszaki feltételek mellett végzik majd a gyártást. Állításuk szerint nem lesz talaj-és talajvízszennyezés, és az üzem átlagosan 3378 köbméter/nap vízfogyasztással fog majd működni, (a lehető legkörnyezetbarátabb technológia miatt)ami számításaik szerint Debrecen jelenlegi vízfogyasztásához képest nem jelentős mennyiség.

A gyár úgy gondolja, hogy telephelyeiken világszerte a „jó szomszéd” filozófiáját követik a gyárakat körülvevő emberekkel, városokkal. Ilyen viszonyban szeretnének lenni Debrecen közösségével is:

„számunkra Debrecenben a lakosság vízellátásának biztonsága az első helyen áll. Az üzem vízfogyasztása nem veszélyezteti a helyi ivóvízellátást”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató