2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A románok bejelentették: valami léggömb van felettük

Most a románok jelezték, hogy kémléggömb van felettük.

Románia légterében kém-léggömböt észleltek, a vadászgépek felszálltak... - jelentette a Digi24.

FRISSÍTÉS:

A román Honvédelmi Minisztérium kedden arról számolt be, hogy a Román Légierő légtérellenőrző rendszere 12 óra 30 perc körül egy kis méretű, időjárási ballonra hasonlító tárgyat észlelt mintegy 11 ezer méteres magasságban, Románia délkeleti részén,

"A Román Légierő légtérellenőrző rendszere február 14-én, kedden, 12.30 óra körül egy kisméretű, időjárási léggömbszerű légicélt észlelt mintegy 11.000 méteres magasságban az országos légtérben, Délkelet-Romániában. A román hatóságok az objektum észlelésének pillanatától kezdve minden szokásos eljárást alkalmaztak, és a NATO parancsnoksága alatt álló Román Légierő légi rendészeti harci szolgálatának két MiG-21 LanceR típusú repülőgépe 12.40 óra körül felszállt a 86-os Fetești légibázisról, és a légi célpont jelentette területre irányították őket. A két repülőgép személyzete sem vizuálisan, sem a fedélzeti radarokon nem erősítette meg a légi célpont jelenlétét. A repülőgépeket körülbelül 30 percig tartották a térségben, hogy teljesen tisztázzák a légi helyzetet, majd visszatértek a légibázisra. A román légierő a szövetséges erőkkel együttműködve folyamatosan ellenőrzi a nemzeti légteret és a közeli területet" - áll a Honvédelmi Minisztérium sajtóközleményében.

A Moldovai Köztársaság korábban kedden 11:24-től 14:47-ig ideiglenesen lezárta légterét "a polgári légi közlekedés biztonságának és védelmének biztosítása érdekében".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató